Kiscsillag feat. Rátgéber: Fishing on Orfű

A napokban készült el a Kiscsillag zenekar Fishing on Orfű című örökbecsű szerzeményére komponált videoklip. A filmet – rendezőként – Lévai Balázs televíziós szerkesztő-rendező-műsorvezető jegyzi, az animációt Weigert Miklós, a Macskafogó 2. art direktora tervezte.

A napokban készült el a Kiscsillag zenekar Fishing on Orfű című örökbecsű szerzeményére komponált videoklip. A filmet – rendezőként – Lévai Balázs televíziós szerkesztő-rendező-műsorvezető jegyzi, az animációt Weigert Miklós, a Macskafogó 2. art direktora tervezte. A történetben Lovasi zenekarán kívül a dal szövegírója, a magyar kosárlabda legendás edző?je, Rátgé?ber László is feltűnik szereplőként.

„Merész társítással élve Milos Forman és Jiří Menzel jellegzetes képi világát próbáltuk elegyíteni az animáció adta lehetőségekkel” – nyilatkozta az elsőműves kliprendező, Lévai Balázs, aki a magyar tv-ipart olyan feledhetetlen produkciókkal frissítette, mint a Bestseller vagy a Dob+Basszus, s legújabb műsora, a Lévai kislexikon nemrég debütált a M1-en. A klip két történeti síkja a dal refrénjének (fishing on Orfű, dancing in the nightclub) kettősségét tükrözi. A filmben tehát a csontik és kenyérgalacsinok, bojlik és horgok, potykák és balinok és ezeket körülvevő ceremónia világa szembesül egy mesebeli, víz alatti léttel.

A film animációját Weigert Miklós Kamera Hungária-díjas grafikus, a Macskafogó 2. art direktora tervezte, aki egyebek mellett Lévai Balázs Dob+Basszus című pop?műsorának izgalmas arculatát is alkotta.

Rátgéber László az első Kiscsillag lemezen is csillogtatta szövegírói talentumát. Ismét egy angol nyelvű szöveget ajándékozott Lovasiéknak. A zenekar pedig egy kiváló, karcos rock’n’rollt írt köré, amit most a Lévai-Weigert páros egy izgalmas képi világba öltöztetett. (mtv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?