Karácsony esti filmtippek

Az alábbiakban a magyar tévécsatornák december 24-i kínálatából szemezgetünk.A Duna 19.20-tól vetíti Franco Zeffirelli örökbecsű alkotását, a Napfivér, Holdnővért. A XII. századi Assisiben játszódó történetben Szent Ferenc életével ismerkedhetünk meg.

Az alábbiakban a magyar tévécsatornák december 24-i kínálatából szemezgetünk.

A Duna 19.20-tól vetíti Franco Zeffirelli örökbecsű alkotását, a Napfivér, Holdnővért. A XII. századi Assisiben játszódó történetben Szent Ferenc életével ismerkedhetünk meg. Az 1972-es film mindmáig népszerű, ehhez a kiváló színészek és a látvány mellett Donovan zenéje is nagyban hozzájárul.

Az Életrevalók című kultikus francia film a mai társadalomból merít valós példát, s azon túl, hogy rendkívül szórakoztató, katartikus erejű is. Egy tolószékbe került gazdag arisztokrata és egy külvárosi gettóból jött színes bőrű vagány egyre mélyülő barátságát mutatja be, rávilágítva a másság elfogadásának fontosságára. (Duna, 21.20)

Szintén egy színes bőrű fiatalember a főszereplője A szív bajnokai című amerikai filmnek. Michaelt, a hajléktalan diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken gyengén teljesít. Senki nem tudja róla, hogy anyja drogfüggő, apját pedig megölték. Amikor egy fehér kisfiú összebarátkozik vele, édesanyja felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család még arra is kész, hogy örökbe fogadják. A két főszerepben Sandra Bullock és Quinton Aaron látható. (RTL Klub, 22.25).

Aki még nem látta volna a gyakran vetített Holiday című amerikai romantikus vígjátékot, mindenképp karácsony este nézze meg (Viasat3, 18.25). Nancy Myers filmjében két összetört szívű fiatal nő menekülne a nyomasztó karácsonyi magány elől. A romantikus angol vidéken élő Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, aki meglehetősen lekezelően bánik vele. Nem elég, hogy Iris gyengéd érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a filmiparban dolgozó hollywoodi Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két nő az interneten akad egymásra, és kitalálják, hogy a karácsonyi ünnepekre lakást cserélnek. A nyugodt, férfimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul. A film igazi sztárparádé, Cameron Diazzal, Kate Winslettel, Jude Law-val és Jack Blackkel. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?