Justin, a pop új királya

Idén a nemzetközi zenei életben úton-útfélen Justin Timberlake sikereiről lehetett hallani, szólólemezéről ódákat zengtek a kritikusok, és mindig jutott neki legalább egy-két díj a legfontosabb díjkiosztókon. A New Musical Express szerint ő az év legvagányabb előadója, akiről még sokat fogunk hallani a következő években. Az *NSync vezéregyénisége tehát szólóban is megalapozta a hírnevét, ő 2003 egyik nagy sztárja, s ha minden jól megy, csillaga még évekig ragyoghat.

Justin 1981. január 31-én született Memphisben. Már kiskorában a reflektorok és színpadok világában élt, egyike volt a mai popgeneráció üdvöskéit kitermelő The New Mickey Mouse Club műsorvezetőinek. Mint tudjuk, ebben a műsorban indult Britney Spears és Christina Aguilera karrierje is. Hősünk itt találkozott JC Chasezzel, későbbi csapattársával. 1996-ban csatlakozott hozzájuk Chris Kirkpatrick, Lance Bass és Joey Fatone, így jött létre a Backstreet Boys fő konkurense, az *NSync.

A fiúcsapat hat éven keresztül ostromolta sikeresen a tini lányok szívét és a slágerlistákat egyaránt. Timberlake-nek sikerült magára külön is felhívni a figyelmet, azáltal, hogy Britney Spearsszel randevúzgatott. A párkapcsolat és az *NSync népszerűsége ideális kezdőlökést adott a 2002-ben megjelent szólólemezéhez, a Justified címűhez. Az albumon megpróbált kitörni az *NSync-féle „csöpögős” stílusból, elismert producerekből és zeneszerzőkből profi csapatot verbuvált maga köré: Timbaland és a The Neptunes mellett a korongon vendégelőadóként hallható Janet Jackson és Bubba Sparxxx is.

A kritikusok Michael Jackson klasszikus lemezéhez, az Off The Wall címűhez hasonlították az ifjú Justin debütáló korongját. A Rolling Stone zenei magazin decemberi címlapján az énekes fotója látható, alatta a „pop új királya” felirattal. Meglehet, erős túlzás ez csupán egy megjelent szólóalbum után, ám Justin 2003-ban már sokat bizonyított, mind az európai, mind az amerikai díjkiosztók nagy nyertese volt. Sőt, a soron következő Grammy-díjátadáson is nagy esélyesként indul, öt kategóriában jelölték.

Ez a fiú tud valamit! Valami olyat, aminek segítségével a jövő nagy sztárja lehet! (d, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?