Jövő zenéje az új királytól

Justin Timberlake sikeresen kilépett egykori csapata, az *NSYNC árnyékából, és első szólólemezével nyilvánvalóvá tette, hogy egy ideig bérelt helye lesz a popelőadók élmezőnyében. A második albumán már a jövő popzenéjéből ad ízelítőt.

Justin Timberlake az albuma mellett a kislemezdalával, a SexyBack cíművel is megszerezte a csúcsot az USA-ban és Nagy-Britanniában egyarántReuters-felvéteJustin első szólólemeze, a 2002 novemberében megjelent Justified az Egyesült Államok eladási listájának második helyét szerezte meg 439 ezres első heti eladási példányszámmal. A szeptember 12-én kiadott FutureSex/LoveSounds című második korongjával továbblépett a listán, az élen debütált 684 ezer eladott hanghordozóval. Ezzel övé 2006 második legjobban kezdő CD-je az USA-ban, ennél többet, közel 722 ezret csak a Rascal Flatts nevű countrytrió albumából, a Me And My Gang címűből adtak el áprilisban. Érdekes, hogy Justin megközelíteni sem tudta egykori csapata, az *NSYNC két utolsó stúdiólemezének eladási adatait, de azt nem is lehet – a 2001-es Celebrity 1,9 millió, a 2000-es No Strings Attached 2,4 millió példányban kelt el a megjelenés hétében.

Az énekes a második szólóalbumával nemcsak az amerikai eladási listán lépett előrébb, minőségi szempontból is feljebb tette a mércét, és bevallása szerint megalkotta a jövő popzenéjét. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ízelítőt ad a jövő popzenéjéből, ami nagyrészt a közreműködőknek köszönhető, napjaink legkeresettebb producerei: Timbaland, Rick Rubin és will.i.am siettek segítségére. Justin az első lemezén zenei szívtiprónak állította be magát, azzá is vált, és az új albumán erősíti a státusát. Már a borítója is üzenetértékű: diszkógömböt tör össze rajta. A változás legszembetűnőbb jele, hogy a korábbi, az első korongon hallható Michael Jackson ihlette hangzásvilág mellett Prince hatása is megjelent, főleg a progresszívebb szerzeményeken érzékelhető. A FutureSex/LoveSounds elektronikus poplemez. Az első felét fokozatosan alábbhagyó futurisztikus hangzás jellemzi, majd átlagos, meglepetések nélküli r&b veszi át a főszerepet. Közben Jacko és Prince hatása is szép lassan háttérbe szorul, az utolsó dalok leginkább Stevie Wonder és Marvin Gaye munkásságát idézik. Összességében Justin ezzel a lemezzel megérdemelten pályázik „Az új popkirály” címre. Egyértelmű, hogy kijár neki a titulus. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?