Jócskán megkésett a hatalmas siker

Nagy-Britanniában már háromszor megjárta az eladási lista csúcsát a Snow Patrol május 1-jén megjelent Eyes Open című albuma. A másodikként kislemezre kimásolt Chasing Cars című felvétel fokozatosan kibontakozó sikere adott újra és újra lendületet a korongnak.

Nagy-Britanniában már háromszor megjárta az eladási lista csúcsát a Snow Patrol május 1-jén megjelent Eyes Open című albuma. A másodikként kislemezre kimásolt Chasing Cars című felvétel fokozatosan kibontakozó sikere adott újra és újra lendületet a korongnak. A dal a nyolcadik hetében érte el csúcspozícióját a brit listán, a hatodik helyet – az ilyen csigatempójú előrehaladás rendkívül ritka a szigetországban. A lassú, melankolikus, depresszív szerzemény az USA-ban is az első tízben tanyázik, jelenleg a hatodik helyen található. Az együttes kiadójának, a Fiction Recordsnak utoljára ’92-ben volt listavezető kiadványa a brit összesítésen, akkor a The Cure albuma, a Wish vezetett.

A ’94-ben megalakult, az északír születésű, Skóciában élő Gary Lightbody vezette zenekarnak sokat kellett várnia az áttörésre. Első két nagylemeze csak a 164. és a 163. helyig jutott Nagy-Britanniában. A harmadik album, a Final Straw hozta meg a várva várt ismertséget főként az ötödik helyig jutó Run című felvétel sikerének köszönhetően. Az együttes tavaly a U2 turnéjának egyik előzenekara volt, a szélesebb körű befutáshoz ez is nagyban hozzájárult. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?