Immár a századik

A Katedra decemberi számának Magángaléria rovatában Benyovszky Krisztián ismerteti kedvenc műalkotását, Salvador Dalí A fantomszekér című festményét. Németh Margit, a Katedra Alapítvány elnöke a közelgő ünneppel kapcsolatban osztja meg gondolatait az olvasóval.

A Katedra decemberi számának Magángaléria rovatában Benyovszky Krisztián ismerteti kedvenc műalkotását, Salvador Dalí A fantomszekér című festményét. Németh Margit, a Katedra Alapítvány elnöke a közelgő ünneppel kapcsolatban osztja meg gondolatait az olvasóval. A lap közli Paszternak Karácsonyi csillag című versét és a folyóirat korábban meghirdetett szépírói pályázata egyik nyertesének, Szalay Zoltán gimnáziumi tanulónak az alkotását. Bodnár Gyula főszerkesztő a jubileumi szám alkalmából emlékezik vissza a kezdetekre. Stredl Terézia az összetartó szeretet hatalmáról ír, Bathó Sylvia gútai történelem-magyar szakos tanár Volt egyszer egy miniszter című írásában Klebelsberg Kunó hajdani vallás- és oktatási miniszter alakját idézi. Csicsay Alajos párkányi nyugalmazott pedagógus alma matereire emlékezik viszsza. Gágyor József néprajzi szakíró a tallósi születésű Vöröss János érseki tanácsos pályáját mutatja be. Jakab István nyelvművelő írásában a régi szavak új jelentéseivel foglalkozik. Csáky Károly Severini János neves polihisztor életútját és munkásságát ismerteti. Szilassi Lajos a szöveges feladatok megoldásához nyújt segítséget a diákok számára. Nagy Erzsébet középiskolai tanár a szövegszerkesztés alapjaival ismerteti meg az olvasókat. Császár vagy költő? címmel Kosztolányi Dezső híres figurájának, Nérónak alakváltozásaival foglalkozik Dósa Annamária magyar-filozófia szakos hallgató. Ifj. Nagy Ernő nagymegyeri pedagógus a Lilium Aurum Kiadó gondozásában megjelenő Lant és kard című sorozat ötödik kötetét mutatja be. Kulcsár Mónika történelemtanár Csanda Máté középiskolás diák A magyar nép története című történelmi képregényét ismerteti. A lapban posztert is talál az olvasó, valamint felhívásokat, és a Katedra-versenyek legfrissebb feladatlapjait. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?