Imádták az amerikai nézők a Grammy-gálát

ÖSSZEFOGLALÓAz utóbbi húsz év második legnézettebb Grammy-gálája volt az idei. A ceremónia csaknem négy órán keresztül zajlott, a nézettsége pedig 28,51 milliós volt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az utóbbi húsz év második legnézettebb Grammy-gálája volt az idei. A ceremónia csaknem négy órán keresztül zajlott, a nézettsége pedig 28,51 milliós volt. Ennél többen csak 2012-ben, a Whitney Houston halála után egy nappal tartott díjkiosztóra voltak kíváncsiak, akkor 39,91 millióan ültek a képernyők előtt.

Idén a megszokottnál két héttel korábban tartották a Grammy-gálát, hogy az ne ütközzön a szocsi téli olimpiával, amit a CBS tévécsatorna egyik konkurense, az NBC közvetít az USA-ban. Az 56. Grammy-gála legnagyobb győztese a Daft Punk volt: a francia duó mind a négy jelölését díjra váltotta, Random Access Memories című lemeze révén megkapta az év albumának, Get Lucky című száma révén pedig az év felvételének járó elismerést is. A Random Access Memories lett emellett a legjobb dance lemez, a Get Lucky az év legjobb száma egy popduó vagy csapat előadásában. A Daft Punk és Pharrell Williams közös dala egyébként a hangmérnököknek is Grammy díjat hozott.

Üröm az örömben, hogy a látványos gálát záró műsorszámot lekeverték. Az abban szereplő Nine Inch Nails-frontember, Trent Reznor a Twitteren nemes egyszerűsébbel melegebb égtájakra küldte a szervezőiket, akik azóta már elnézést kértek tőle.

A másik bakin a metálrajongók háborodtak fel. A gálán minden évben megemlékeznek az előző év halottjairól. Idén is így volt, viszont nem szerepelt a felsorolásban Jeff Hanneman, a Slayer 2013-ban elhunyt gitárosa. Nyilvánvaló, hogy terjedelmi okokból csak a legismertebbek kerülhetnek be az emlékvideóba, ám Hannemant, mint a világ egyik legnagyobb hatású metálzenekarának fő dalszerzőjét kihagyni sokak szerint rendkívül kínos hiba volt. Annál is inkább, mivel Jeff Hanneman korábban két Grammyt is hazavihetett. (index.hu, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?