Helytállt a KFC, de a Slovan nyert

komáromi focisok
Aranyosmarót |

A komáromi labdarúgás történetének első élvonalbeli, Niké ligás meccsén a KFC 4:1-es vereséget szenvedett a címvédő Slovantól ideiglenes otthonában, Aranyosmaróton a bajnokság első fordulójában.

Sok kérdés merült fel az emberben a találkozó előtt. Az egyik például az volt, milyen kulisszára számíthatunk szombat este Aranyosmaróton. Hiszen a komáromiak a II. liga előző idényében a vágsellyei pályán voltak "otthon", Aranyosmaróton pedig nemhogy meccset nem játszottak, még edzést sem tartottak a bajnoki előtt. 

Tévés élő közvetítés ide, olimpia oda, a ViOn stadionja előtt várakozó autósorok jól jelezték, a Slovan mindenhol az országban olyan húzónév, amelyre (kisebb) tömegek kíváncsiak. A legkülönfélébb járásokból érkeztek a meccsre égszínkék drukkerek, akik teljesen megtöltötték a vendégszektort. Érdekes módon a hangfalakból szóló magyar popszámok még nem érték el az ingerküszöbüket, ám amikor a maroknyi, mintegy 40 szurkolóból álló komáromi B-közép belekezdett a buzdításba, azonnal érkezett a magyargyalázás ("magyar k...ák"). S arra sem felejtette el felhívni a figyelmet a fővárosi drukkerhad, hogy "Szlovákiában szlovákul". A "semleges" zónában természetesen békésen megfért egymás mellett mindenki, az abszolút többség azonban a KFC-ért szorított.

A lilák vezetőedzője, Radványi Miklós a héten elmondta, arra számít, a két BL-selejtezőt megközölö időpont miatt Weiss vélhetően pihentetni fogja a Celjében szerepelt kezdője legnagyobb neveit. Arra azonban talán ő sem gondolt, hogy teljes sorcsere lesz a Slovannál, azaz még a kapusposzton is más kap majd lehetőséget náluk, A pozsonyiak "B-csapata" pedig azonnal gólt ünnepelhetett. A VAR sietett Gemzický játékvezető segítségére, aki a videózás alapján megadta a büntetőt a komáromi Diviš kezezéséért. Barszegjan pedig biztosan értékesítette azt a 4. percben -- 0:1.

Aki azt hitte, hogy az élvonal abszolút újonca ezek után összeroppan, nagyot tévedett. Kellett ugyan tíz perc, míg az öt nyári szerzeménnyel felálló komáromiak magukhoz tértek, de aztán nagyon magabiztosan egyenlítettek. Ganbold ügyesen passzolta vissza a labdát a tizenhatoson belül a rövid sarok felé mozgó Sylvestrhez, aki kapásból perdített Trnovský hálójába -- 1:1. A 20. percben tehát megszületett a KFC történetének első élvonalbeli gólja.

És születhetett volna újabb is, mert a komáromiak -- bár a Slovannál volt többet a labda -- bátran mentek előre, ha adódott rá lehetőség, és több veszélyes befejezésük is akadt. Igaz, nagyobb helyzetei még így is a fővárosiaknak voltak, de Trefil kapus mindent megoldott. Aztán a 42. percben már ő sem tudott mit tenni: Šmehyl még kifejelte a labdát a gólvonalról, de az érkező Marcelli duplázása már utat talált a komáromi kapuba -- 1:2. 

A félidei szünetben egyik mester sem cserélt, a hangulat pedig továbbra is nagyon kellemes volt. A KFC kemény magja gyakran belefogott a buzdításba, és létszámát meghazudtoló hangerővel buzdította kedvenceit. A slovanisták pedig mintha a meccs elején letudták volna a vulgáris blokkot, és aztán átvedlettek valódi fociszeretőkké, akik tapsolva, dobolva csak a saját csapatukkal foglalkoznak, egyetlen magyar rigmusra sem érkezett tölük minősíthetetlen válasz.

Izgulnivalójuk nem is igazán, előnyük tudatában a pozsonyiak laza labdatartásra rendezkedtek be, és az esetleges komáromi hibákra vártak (egy alkalommal Pillár majdnem meg is ajándékozta őket egy góllal, amikor nagyon könnyedén veszítette el a labdát annak kihozatala közben), a KFC támadásaiból pedig hiányzott az átütőerő, vagy a kulcspasszokba csúszott hiba.

Radványi a 65. percben frissített is, pályára lépett Németh Tamás, valamint Bayemi is. Nem sokkal később pedig Sylvestr lerázta a védőjét, de éles szögből a kapu mellé lőtt. Helyzetszerűségek adódtak a komáromiak előtt, de végül a 80. percben a csereként beállt Mak eldöntötte a meccset: egy blokkolt lövés után a Slovan-játékosok reagáltak gyorsabban, és az üresen álló korábbi válogatott szélső könnyedén passzolt a hálóba nyolc méterről -- 1:3.

A Slovan szektorában két kicsi görögtűz gyúlt, de a KFC hívei is skandáltak egy sort, jelezve, nem fordulnak el a csapattól a vereség ellenére sem. Az utolsó percekre belekóstolhatott az élvonal légkörébe a támadó Tóth Gábor is, de gólt a pozsonyiak cserecsatára, Strelec szerzett a ráadás perceiben, egy kontra végén -- 1:4. 

A Slovan megérdemelten győzött, de a komáromiak sem keltették a megszeppent újonc benyomását, a gólkülönbség ellenére sem.

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?