Nyolcaddöntőbe jutott a tőröző Pásztor Flóra

Pásztor Flóra

Jól sikerült a bemutatkozás az első vasárnapi magyar pástra lépőnek a párizsi olimpia vívóversenyén: Pásztor Flóra háromtusos győzelmet aratott a legjobb 32 között.

A Törekvés 26 éves vívója 15–12-re verte az amerikai Jacqueline Dubrovichot.

A közönség a sportág második versenynapján is remek hangulatot teremtett a Grand Palais-ban, ismét telt ház előtt léphettek pástra a vívók.

A tavalyi Európa Játékokon ezüstérmes, idén csapatban Eb-bronzérmes magyar tőröző adta az első tust, aztán volt olyan szakasz, amelyben háromszor az amerikai szúrt pontosan, majd 2–5 után négyszer Pásztor. Kiegyenlített küzdelem zajlott a páston, az első szünetnél 6–7 volt az állás. A folytatásban egy-egy tusos előny alakult ki hol itt, hol ott, majd Pásztor három találatnyi különbséget tudott kialakítani, ami már elég volt neki a győzelem kivívásához, bár az utolsó tust nem volt könnyű beadnia.

A következő fordulóban a kanadai Yunjia Zhang lesz az ellenfele 14.05-kor.

Eredmény, női tőr:

    a 32 között:

Pásztor Flóra–Jacqueline Dubrovich (amerikai) 15–12

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?