Pádárt kizárták 200 méter gyorson, Ábrahám középdöntős

Ábrahám Minna

Pádár Nikolettet fő számában, 200 méter gyorson kizárták, Ábrahám Minna azonban a 13. helyen továbbjutott a középdöntőbe vasárnap a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek második napján.

Ábrahám júniusban, a belgrádi Európa-bajnokságon az utolsó lehetősége alkalmával, azaz a döntőben úszta meg az olimpiai induláshoz szükséges időt. Azon a versenyen Pádár „elszámolta” magát, és nem jutott tovább az előfutamból, mivel honfitársa, illetve Ugrai Panna is gyorsabb volt. Az az egyéni csúcs (1:57.22) a 15. nevezéses időt jelentette számára.

A 18 éves magyar úszó nem sokkal maradt el élete legjobbjától, 1:57.77-tel futamában az ötödik, összesítésben pedig a 13. lett, amivel készülhet a 21.50-kor kezdődő középdöntőre.    

„Nagyon boldog vagyok, délelőtt soha életemben nem úsztam még ilyen jól. Ez volt a célom, hogy legyen még egy délutáni úszásom, ahol saját magammal szeretnénk versenyezni. Össze akarok rakni egy még jobb versenytervet, és egyéni csúcsot szeretnék úszni” – mondta az MTI-nek Ábrahám.

A szintén 18 éves Pádár, a szám junior Európa-csúcstartója a 11. idővel (1:56.17) várta az utolsó előfutamot, amelyben ott volt a szám tavalyi világbajnoka, az ausztrál Mollie O'Callaghan, az idei, dohai vb második helyezettje, az új-zélandi Erika Fairweather, illetve a belgrádi Eb-győztes cseh Barbora Seemanova is.

Pádárnak gyorsan véget ér a szereplése, mivel rögtön a benyúlás után megjelent neve mellett a DSQ-jelzés, azaz kizárták, vélhetően korai rajt miatt, de erről egyelőre nincs hivatalos információ.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?