Hódít Kelly Clarkson albuma, a My December

A huszonöt éves Kelly Clarkson az American Idol döntőjének megnyerésével indította karrierjét 2002-ben. A texasi lány eleinte Hollywoodban próbálkozott a középiskolai tanulmányok befejezése után, de mivel ott nem termett számára sok babér, inkább hazatért, és türelmesen várt a nagy lehetőségre, amely a tévés vetélkedő formájában jött el számára.

Itt tízezer jelentkező közül jutott be a döntőbe, ahol nemcsak a zsűrit vette le a lábáról remek hangjával és szimpatikus viselkedésével, de a tévénézők milliói is döntően őt látták a legjobbnak. A győzelmét követően Kelly egymillió dolláros lemezszerződést írt alá az RCA Records céggel, és 2003-ban meg is jelent bemutatkozó lemeze, a Thankful. Az album táncolható, jól megírt popszámokat vonultat fel, és nem is szerepelt rosszul a listákon, de ennél is nagyobb dobásnak bizonyult a második lemez, a 2004-ben megjelent Breakaway, amely rockosabb és érettebb hangzású, mint elődje, ráadásul megtalálható rajta az utóbbi évek egyik legnagyobb világslágere, a Since U Been Gone is. Tavaly Kelly volt a legtöbbet játszott előadó az amerikai rádiókban. Harmadik lemezét kisebb konfliktus vezette be az énekesnő és a lemezkiadó vezetője, Clive Davis között, mivel utóbbi szerint nem elég populáris az új anyag, potenciális slágerek nélküli, míg Kelly a saját feje után menve igazi rocklemezt szeretett volna készíteni. Végül is elkészítette, de a végeredmény azért korántsem az a szörnyeteg, amire esetleg a vita ismeretében számítani lehetett. Modern, mainstream női rocklemez, amelyre rányomták bélyegüket Kelly magánéletének kedvezőtlen fordulatai, de ne várjunk tőle keményebb zenét, mondjuk P!nk legutóbbi albumánál. Mindenesetre Kelly Clarkson művészi nagykorúságának jele ez a lemez, most már csak rajta múlik, hogy – miután megvívta a maga harcát a zeneiparral – innét melyik irányba megy majd tovább: következetes marad-e a saját elképzeléseihez, vagy mégis rájön, hogy slágereket szeretne énekelni. (origo, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?