Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik a Hétről hétre: foglalkozunk az Autóbuszközlekedési Vállalatok Szövetsége által jelzett gondokkal, amelyek a járatok csökkentése mellett 3 ezer alkalmazott munkáját is bizonytalanná tették; a földművelésügyi miniszter arról beszél, hogy az Agrárkifizető Ügynökség m

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik a Hétről hétre: foglalkozunk az Autóbuszközlekedési Vállalatok Szövetsége által jelzett gondokkal, amelyek a járatok csökkentése mellett 3 ezer alkalmazott munkáját is bizonytalanná tették; a földművelésügyi miniszter arról beszél, hogy az Agrárkifizető Ügynökség megkezdi az uniós támogatások kifizetését. 11.30-kor a Délidő vendége Bárdos Gyula, az MKP frakcióvezetője. Miklósi Péter, a műsor házigazdája arról kérdezi, vajon képes-e még egyetérteni, vagy már csak igazgatni óhajtja az országot a kormánykoalíció, s ebben a helyzetben milyenek az MKP pozíciói. 13 órakor a Téka irodalmi magazinban megemlékezünk Szomory Dezsőről, szó lesz a Szlovákiai Magyar ĺrók Társaságának könyvfesztiváljáról és egy író-olvasó találkozóról Vajkai Miklóssal. 13.30-kor megismételjük a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának jubileumi koncertjéről készült összeállítást. 14 órakor hírek, 15 órakor válogatást közvetítünk a Lazítani korábbi adásaiból. A 16 órai hírek után Köszöntő, 17.30-kor Napzárta.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában hírek, sporteredmények, évfordulónaptár. A 8 órai hírek után A hét Londonban. 9 órától református istentiszteletet közvetítünk az apácaszakállasi gyülekezet templomából. Igét hirdet Somogyi Alfréd lelkipásztor. 10 órakor hírek és sport, 10.10-kor indul a Gyerekzsúr. 11-től továbbra is a fiataloké az éter. Műsorunkban beszámolunk egy középiskolás kezdeményezésről, sztárvendégünk Dopeman lesz. Délben hírek, majd heti jegyzet. 13 órakor jelentkezik a Térerő Műhely melléklete. Benne: romániai választások a magyarság szemszögéből és délvidéki vélemények a kettős állampolgárságról. 14 órakor hírek, 14.05-kor Kaleidoszkóp, melyben beszámolunk a Selye János Egyetem Kutatóintézetének ünnepélyes megnyitójáról, megszólal Győrffy Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete, dr. Sikos T. Tamás professzor, a Kutatóintézet igazgatója és dr. Albert Sándor professzor, a Selye János Egyetem megválasztott rektora. Bemutatjuk Lévai Tibor rimaszombati pedagógust, aki 40 évvel ezelőtt egyik alapítója volt a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának. Németh Imrét, a Gaudium Régi Zenei Együttes vezetőjét a Gaudium adventi koncertjeiről kérdezzük. Avaneszjan Alex, a Kossuth rádió örmény nemzetiségű főszerkesztő-helyettese a diaszpórákban élő örményekről, az örmény kereszténység és kultúra gyökereiről beszél. 15 órakor Nevelők fóruma. A tartalomból: Milyen lesz az új érettségi vizsga szlovák nyelvből és irodalomból? Szlovákiai magyar nyelvjárásokat tartalmazó CD készül oktatási célokra. A hanghordozót Vörös Ottó, a Comenius Egyetem magyar tanszékének vendégtanára mutatja be. Néprajzi műsorunkban 15.30-kor bemutatjuk a szesztai asszonykórust, amely 30 évvel ezelőtt aratta első sikerét a Tavaszi szél vizet áraszt népdalversenyen. 16 órakor hírek, majd Köszöntő. A Napzárta 17.30-kor kezdődik. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?