Hétvégi programok

Szombat reggel 7-től fél 12-ig a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják. A hétvége a referendum és a köztársaságielnök-választás jegyében zajlik, mi is megpróbálunk minél teljesebb képet adni a választások menetéről.

Szombat reggel 7-től fél 12-ig a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinunkat hallhatják. A hétvége a referendum és a köztársaságielnök-választás jegyében zajlik, mi is megpróbálunk minél teljesebb képet adni a választások menetéről. Szlovákia hétfőtől a NATO teljes jogú tagja, ez is témánk lesz, és foglalkozunk a rákbetegségben szenvedő gyerekek megsegítésére létrehozott Kantha Dóra Alapítvány programjaival. Fél 12-kor kezdődik Miklósi Péter Délidő c. műsora, melyben az egyre rosszabb állapotba kerülő hazai egészségügyről, valamint az orvostársadalom hangulatáról lesz szó. A közelmúltban konferencia zajlott Pozsonyban a műfordítás kérdéseiről. A 13 órakor kezdődő Téka az ott elhangzottakról is beszámol. A Tallózóban 13.30-tól újra hallhatják Habsburg Györggyel, Orbán Viktorral, és Grétsy Lászlóval készült beszélgetéseinket. 15 órakor kabaréműsorunk, a Lazítani jelentkezik. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd nyelvi vétségeinkről lesz szó 1 percben. 17.30-tól Napzárta.

Vasárnap reggel 7 órakor hírekkel és sportösszefoglalóval indul műsorunk. 8.05-kor katolikus műsorral jelentkezik a Világosság. 8.40-től komolyzenei fejtörőnket hallhatják. A 9 órai hírek után: Egy hét Londonban. 10 órakor hírek, majd Gyerekzsúr. 11 órától az Ifjúsági műsorban megismerhetik a Selye János Egyetemi Központ diáklapját, beszámolunk két közelgő koncertről, valamint az alsószeli ifjúsági klub első zenésztalálkozójáról. 12-től 12.40-ig választási híradóval jelentkezünk. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik. 14 órakor hírek, majd a Kaleidoszkópban Ladislav Takáč történészt kérdezzük a szlovákiai magyarság háború utáni megpróbáltatásairól szóló dokumentumkötetéről, T. Nyíri Mária turkológussal képzeletbeli utazást teszünk Törökországban, Keszőce Ferenc belsőépítésztől pedig megtudhatják, miként lehet rádióvevőkészülékkel meteorokra vadászni. Rozsnyón tartották a Szlovákiai Magyar Pedagógusok X. Országos Találkozóját. 15 órától a Nevelők fórumában számolunk be a rendezvényről. A 15.30-kor kezdődő néprajzi összeállításban virágvasárnapi egyházi énekeket, szokásokat mutatunk be Kürt községből, valamint a kiszehajtás szokását több ipolymenti faluból. A Köszöntő és Napzárta után 18 órakor fejeződik be közvetítésünk. (Nyit.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?