Hétvégi programok

Szombaton reggel 7 órától a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazin jelentkezik, Rózsár László szerkesztésében. 11 óra 30 perctől a Délidő vendége lesz Gombík Róbert atya, akivel a szerkesztő, Miklósi Péter a Charta ’77 szellemiségét, akkori társadalmi súlyát eleveníti fel. Déli híreink után Melódiakoktél.

Szombaton reggel 7 órától a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazin jelentkezik, Rózsár László szerkesztésében. 11 óra 30 perctől a Délidő vendége lesz Gombík Róbert atya, akivel a szerkesztő, Miklósi Péter a Charta ’77 szellemiségét, akkori társadalmi súlyát eleveníti fel. Déli híreink után Melódiakoktél. 13 órától irodalmi magazinunkat, a Tékát hallhatják Lacza Éva szerkesztésében. 160 éve született Mikszáth Kálmán. A műsorban a híres íróról lesz szó, de megemlékezünk Ozsvald Árpádról is 75. születésnapján. 14 órakor híreket mondunk, majd a Slágerhullámot közvetítjük. 15 órától Vonzerő. Az Európai Únióban évente 275 ezer nő betegszik meg mellrákban, és sok ezren bele is halnak ebbe a betegségbe. Holott a korai felismerés életeket menthetne meg. Erről a nagyon komoly témáról beszélgetnek a műsor résztvevői: orvosok és betegek.

Vasárnap reggel 7 órakor hírekkel indítjuk közvetítésünket. Fellapozzuk az évfordulónaptárt, majd visszatérünk a hét politikai eseményeire. A 8 órai hírek után a Világosság félórájában Géresi Róbert abaújszinai lelkipásztor az ember teremtéséről szól. A 9 órai hírek után kezdődő Randevú első részének témája a társastánc. Vendégünk lesz Morva Pál tánc- és illemtanár, valamint Hasszán Rebeka ifjú táncos. 11 órától a Pozsonyi Akciók Szervezése, azaz a PASZ új elnökével beszélgetünk, szólunk a galántai Kastély-klub rendezvényeiről, és bemutatjuk a Vakrepülés színtársulatot. 13 órakor a Térerőt a szabadkai magyar szerkesztőség gondozásában hallhatják, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük, melyben a történelemtudományt és a múlt emlékeinek kutatását állítjuk reflektorfénybe. Először Páterka Pállal, a komáromi Magyar Kultúra és Duna Mente Múzeumának munkatársával ismerkedhetnek meg, aki arról beszél, hogy a számítógépes animáció segítségével hogyan lehet még izgalmasabbá tenni a múzeumlátogatást az általános és középiskolai diákok számára. Ezt követően Korompai Balázs történésszel, a debreceni Déri Múzeum muzeológusával Thaly Kálmánról, valamint II. Rákóczi Ferenc és bujdosótársai hamvainak száz évvel ezelőtti hazahozataláról beszélgetünk. A Budapesten élő Pálffy Géza történész gyakran megfordul tájainkon, hiszen a pozsonyi és más szlovákiai levéltárak számára fontos dokumentumokat és forrásokat őriznek. Most a királykoronázások alkalmával rendezett lakomákról kérdezzük őt. A 15 órakor kezdődő Segítsünk adásában korábbi műsorokból válogatunk. Ismét meghallgathatják Bíró Szabolcs dunaszerdahelyi gimnazistát, akiből mozgáskorlátozottsága ellenére derű és optimizmus sugárzik; Pék Annát, aki létrehozta Galántán a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulást és a komáromi Jaros Annát, akinek a hite ad erőt súlyosan fogyatékos fia gondozásához. 15 óra 30 perctől Hazai tájakon. Méry Margit műsorában a gömörpéterfalai citerazenekart mutatjuk be. (culka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?