Focistop Nyugat-Szlovákiában és Pozsonyban

focilabda

A mostoha időjárás, a kiadós esőzés a sporttörténéseket, nevezetesen a régiófociban a hét végére tervezett bajnoki párharcokat is felülírta. 

Az égi áldás természetesen nagyban befolyásolja a játékterek állagát, de az így fennálló sérülésveszély valamint az érdeklődés hiánya is fontos érvnek bizonyult a döntéshozóknál. A szövetségi tisztségviselők nem kockáztattak, több régióban lefújták a hét végére tervezett bajnoki összecsapásokat. Alábbi összeállításunkban a lapzártáig beérkezett információkat gyűjtöttük csokorba.

Kerületi pihenők

A Nyugat-szlovákiai Futballszövetség sporttechnikai bizottsága péntek délelőtt kiadott rendkívüli közleményében arról tájékoztatta a hatáskörébe tartozó klubokat, hogy a kerületi szövetség által irányított bajnokságokban az összes korosztályban későbbi időpontra halasztja a szeptember 14-re és 15-re tervezett bajnoki mérkőzéseket. A találkozók új időpontjában az érintett klubok szeptember 17-ig egyezhetnek meg, méghozzá az ilyen esetekre előírt illeték befizetése nélkül. Amennyiben nem jön létre megállapodás, akkor a pótlás időpontjáról a sporttechnikai bizottság dönt, s a következő hivatalos közleményében tájékoztatja a klubokat. 

A Pozsonyi Futballszövetség nem csupán a hétvégi focistopot rendelte el, hanem már a forduló pótlásának időpontjáról is döntött. Ennek értelmében a 7. forduló találkozóit a IV. ligában szeptember 25-én, a VI. ligában pedig szeptember 26-án pótolják be. Közép- és Kelet-Szlovákiában várhatóan csupán néhány helyszínen marad el egy-egy a tervezett párharc.

A Csallóközben sem lesznek bajnokik

Ami a területi futballszövetségeket illeti, a csallóköziek kezdték a sort. A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség illetékesei kora délelőtt reagáltak kerületi kollégáik lépésére, a kedvezőtlenre fordult időjárásra, az extrém esőzésre. Az irányító szövetség sporttechnikai bizottsága arról határozott, hogy későbbi időpontra halasztja a péntektől vasárnapig esedékes bajnoki mérkőzéseket. Természetesen az összes korosztályban. A területi szövetség hatáskörébe tartozó bajnokságok esetében is érvényes, hogy az elmaradt bajnoki párharcokat a csapatok kötelesek a következő két hétben bepótolni. Amennyiben a felek között nem jön létre megállapodás, akkor az új időpontról a sporttechnikai bizottság dönt.

Az Érsekújvári Területi Futballszövetség vezérkara délben adott ki közleményt a halasztásról, a hétvégi focimenüt minden szinten elnapolták. A Zobor alatt sem haboztak, a Nyitrai Területi Futballszövetség is csatlakozott a dunaszerdahelyiekhez és az érsekújváriakhoz.

Mérlegelés, kivárás

Mátyusföldön előbb arról döntöttek, hogy az utánpótlás korosztály (U15, U13, U11, U9) bajnokijai elmaradnak, ami viszont a felnőtteket illeti, a VII. ligában kivárnak. A Galántai Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottságának illetékesei előbb arra kérték a klubokat, hogy szombat déli 12 óráig jelezzék, milyen állapotban van a bajnoki találkozók házigazdáinak pályája. A jelentéshez helyszíni felvételt is kértek csatolni. Néhány órával később már a felnőtteknek is kényszerpihenőt rendeltek el. Értesüléseink szerint a 7. fordulót szerdán, szeptember 25-én rendezik meg. 

Komáromban és Léván cikkünk megírásáig arról döntöttek, hogy az utánpótláskorosztály (U11, U13, U15) ezúttal nem áll csatasorba. Kíváncsian várjuk, miként alakul a felnőttek műsora… 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?