Hétvége a Pátria rádióban

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk a Hétről hétre című magazinnal, melynek fő témája természetesen az árvízhelyzet, a Duna áradása: figyelemmel kísérjük a történéseket, helyszíni jelentéseket hallhatnak a folyó szlovákiai szakaszáról, foglalkozunk az aktuális csehországi helyzettel is, és szó l

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk a Hétről hétre című magazinnal, melynek fő témája természetesen az árvízhelyzet, a Duna áradása: figyelemmel kísérjük a történéseket, helyszíni jelentéseket hallhatnak a folyó szlovákiai szakaszáról, foglalkozunk az aktuális csehországi helyzettel is, és szó lesz arról, hogyan védhetjük egészségünket árvíz idején. Ezenkívül beszámolunk arról, mik a legfrissebb fejlemények a pozsonyi ciklotron-központ építése körül, hogyan választhatnak a hajléktalanok, és mikrofonhoz kértük Udvard polgármesterét is. A műsor szerkesztője Sándor Renáta. 11.05-kor a Kaleidoszkópban felidézzük a palásti csata 450. évfordulója alkalmából rendezett palásti emléknap eseményeit. Egy történész az ütközetről beszél, Kiss Gyula iskolagondnok, a most megnyitott faluház megálmodója és kivitelezője végigkalauzolja a hallgatókat az épületen, Nagy Ilona pedig a szövés rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Az emléknapon díszpolgárokat is avattak, s az egyik díszpolgár, dr. Kiss László, orvosi rovatunk rendszeres közreműködője, ezúttal a hastífusz veszélyére figyelmeztet árvíz esetén. 12.10-től a nótakedvelőknek sugárzunk. 13 órakor kezdődik a Téka, melyben megismerhetik a komáromi Duna Menti Könyvtárat az igazgató, Zsok Gizella közreműködésével, Tőzsér Árpád elmondja Zs. Nagy Lajoshoz írt versét, és meghallgathatják a 25 éve elhunyt Déry Tibor egyik novelláját. 13.30-kor a Társkeresők klubjában Lampl Zsuzsanna szociológust kérdeztük házasságáról, a gyermeknevelésről, a család fontosságáról. 25 évvel ezelőtt hunyt el Elvis Presley – a 14.05-kor kezdődő Slágerhullámban a Királyra emlékezünk. 15 órától Mikszáth Kálmán A két koldusdiák című kisregénye alapján készült rádiójátékot sugározzuk a 16 órai hírekig. Ezután a Köszöntő, majd a Napzárta jelentkezik, 17.40-kor.

Vasárnap reggeli összeállításunkban – 8 órától – elhangzik egyebek közt a sportösszefoglaló, a belpolitikai tükör és A hét politikai eseménye. 9 órakor Pándy Árpád nagykaposi lelkipásztor szól a hallgatóhoz a református félórában, melynek témája a misszió: előbb fiatalok mondják el véleményüket egy norvég misszionárius munkájáról, majd egy főállású diakónus beszél feladatairól. Tallózó 9.30-kor. A Randevúban 10.05-től Puha József várja a fiatalokat. Szekeres Adrien személyében sztárvendége is lesz a műsornak. 14.05-kor Jakab István olvassa fel nyelvművelő írását. Egy levél nyomában – közel háromezer kérvény vár elbírálásra a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal szociális főosztályán; Magyarország pozsonyi nagykövetének felesége, Borosné Környei Erzsébet kezdeményezésére Carissimi néven nonprofit alap jött létre sérült gyermekeket nevelő szlovákiai magyar családok megsegítésére – ezek már a 15 órakor kezdődő Segítsünk! témái. A néprajzi összeállításban 15.30-kor folytatódik a Nyitra vidéki népzenegyűjtés bemutatása. Adásunk a Köszöntő és a Napzárta után, 18 órakor ér véget. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?