Hét Glóbuszra jelölték a Vágy és vezeklést

Beverly Hills. A brit Vágy és vezeklés című romantikus történelmi film vezeti a Golden Globe-jelölések csütörtökön Beverly Hills?ben bejelentett listáját: hét kategóriában javasolták a megtiszteltetésre, amely sok esetben mintegy megelőzi a legrangosabb filmtrófeát, az Oscar-díjat.

Beverly Hills. A brit Vágy és vezeklés című romantikus történelmi film vezeti a Golden Globe-jelölések csütörtökön Beverly Hills?ben bejelentett listáját: hét kategóriában javasolták a megtiszteltetésre, amely sok esetben mintegy megelőzi a legrangosabb filmtrófeát, az Oscar-díjat.

A Ian McEwan bestsellerét feldolgozó brit mozi a legjobb filmdráma Arany Glóbuszára jelölt hét film egyike lett, két főszereplője, Keira Knightley és James McAvoy a legjobb női, illetve férfi színész Arany Glóbuszában reménykedhet. Saoirse Ronan a legjobb női mellékszereplő, Joe Wright a legjobb rendező, Christopher Hampton a legjobb forgatókönyv, Dario Marinelli a legjobb filmzene Globe-jának egyik esélyese lett ezzel az alkotással.

A január 13-án esedékes 65. Golden Globe-osztást előkészítő szavazás résztvevői további hat filmet jelöltek a díjra a szokásos összesen öt helyett, közülük kerül ki a díjazott.

A Vágy és vezeklés mellett versenyben vannak az Amerikai gengsz?ter, az Eastern Promises (Ke?leti ígéretek) és a Nem vénnek való vidék című bűnügyi történetek, a The Great Debaters (A nagy vitázók) című iskolai dráma, a Michel Clayton, valamint a kaliforniai olajlázról szóló There Will be Blood (Vér fog folyni) amerikai filmdráma.

A legjobb férfi színész díjára George Clooneyt, Daniel Day-Lewist, James McAcvoyt, Viggo Mortensen és Denzel Washingtont jelölték.

A legjobb színésznőnek járó díj várományosai Cate Blanchett, Julie Christie, Jodie Foster, Angelina Jolie és Keira Knightley.

A legjobb rendezőnek járó díjra Tim Burtont (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street – Sweeney Todd, a Fleet Street-i ördögi borbély), Ethan Coent és Joel Coent (Nem vénnek való vidék), Julian Schnabelt (The Diving Bell and the Butterfly – A búvárharang és a pillangó), Ridley Scottot (Amerikai gengszter) és Joe Wrightot (Vágy és vezeklés) jelölték. A legjobb külföldi film Golden Globe-jára jelölték a román Cristian Mungiu Cannes-ban Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét és 2 nap című alkotását, a The Diving Bell and the Butterfly című francia–amerikai koprodukciós alkotást, a Papírsárkányok amerikai filmdrámát, Ang Lee Se, jie/Lust, Caution című tajvani filmdrámáját és a Persepolis francia animációs alkotást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?