Hatalmas szív

2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel, a Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetője a cipőbombás Richard Reid sztoriján dolgozott. A szálak Karacsiba vezettek, ahol egy összekötő azt ígérte, elvezeti Pearlt egy nehezen megközelíthető informátorhoz.

2002. január 23-án Mariane Pearl élete örökre megváltozott. Férje, Daniel, a Wall Street Journal dél-ázsiai irodájának vezetője a cipőbombás Richard Reid sztoriján dolgozott. A szálak Karacsiba vezettek, ahol egy összekötő azt ígérte, elvezeti Pearlt egy nehezen megközelíthető informátorhoz. Danny elindult a találkozóra, és azt mondta Mariane-nak, lehet, hogy későn ér haza vacsorára. Soha nem tért vissza.

A halállal szembenéző Danny megingathatatlanul hitt az újságírás erejében. Ez a kitartás arra ösztönözte Mariane-t, hogy férje eltűnését, a megtalálásáért folytatott küzdelmet és meggyilkolásának történetét megírja memoárjában Hatalmas szív: Férjem, Danny Pearl bátor élete és halála címmel. A szörnyű történet kezdetén Mariane hat hónapos terhes volt fiával, akinek Danny az Adam nevet szánta. A könyv azért született, hogy bemutassa Adamnek az apját, akivel sosem találkozhatott. Mariane vallási, faji és nemzeti szempontokon felülemelkedve próbál kiemelkedni abból a keserűségből és gyűlöletből, ami folyamatosan mérgezi a 9/11 utáni világot, és ezzel a legtisztább módon közvetíti azt az életörömöt, ami rá és férjére is oly jellemző volt.

A Mighty Heart / Sila srdca. Amerikai-angol filmdráma, 2007. Rendező: Michael Winterbottom. Szereplők: Angelina Jolie (Mariane Pearl), Dan Futterman (Daniel Pearl), Archie Panjabi (Asra Q. Nomani), Mohammed Afzal (Shabir), Telal Saeed (Kaleem Yusuf). (port.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?