Három nap rockzenével

Július 3-a és 5-e között a Rimaszombat melletti Kurinc üdülőtelep lesz a helyszíne a Rock&Pop Corgoň fesztiválnak, mely idén lép harmadik évfolyamába. A történelmi hitelesség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy a Rock&Pop gyökerei jóval mélyebbre nyúlnak, hiszen korábban Pozsonyban rendeztek ilyen néven fesztiválokat.

Július 3-a és 5-e között a Rimaszombat melletti Kurinc üdülőtelep lesz a helyszíne a Rock&Pop Corgoň fesztiválnak, mely idén lép harmadik évfolyamába. A történelmi hitelesség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy a Rock&Pop gyökerei jóval mélyebbre nyúlnak, hiszen korábban Pozsonyban rendeztek ilyen néven fesztiválokat. Hogy mi késztette a szervezőket arra, hogy az ország kulturális központjának is számító fővárosból a rendezvényt jóval keletebbre „telepítsék”? A pénz... a főváros magisztrátusa ugyanis olyan magas részesedést kér a belépőjegyek árából, hogy nem éri meg rendezvényt szervezni Pozsony területén. A Rock&Pop azonban – úgy látszik – jó helyszínre talált a méregzöld színű vizéről is ismert üdülőtelepen. Ezt bizonyítja a tavalyi és a tavalyelőtti rendezvény magas látogatottsága is. Bár nehéz is ellenállni egy olyan rendezvény csábításának, mely három napi kőkemény, hamisítatlan rockot kínál a médiából csöpögő gépzene helyett. E szempontból az idei sem marad el elődei mögött. Július 3-án, csütörtökön a Lážo Plážo, az After All, a For Sale, a Dereš, a Tublatanka, majd a Fajront LTD és az Utópia uralják a pódiumot. Ismert és kevésbé ismert nevek a rockzene berkeiben. Pénteken a Príjemná spoločnosť, a Tiro De Gracia, a Wayd, a No Gravity, a Hazydecay, a Vanilla Club, a Galadriel, az Ex Tip, a Digitus In Recto, R. Parker, a Pivosaurus, a Desmod, a No a čo, majd a Pokolgép és a Pathology Stench lép fel. A Motörhead koncertjét est fél tizenegytől éjfélig élvezheti a tisztelt nagyérdemű, majd hajnalba nyúlóan az Igitor és a Delirium Tremens húzza a talpalávalót. A vasárnap a valamivel lágyabb melódiáké; ekkor lehet majd sort keríteni az előző napi koncerten megrongálódott hallószervek „rendbehozatalára”. Elsőként a Black Widow, majd a Sklo 2200, a Naša Vec, a Forma, a Dysanchely, a német Slick, a magyar Dog Days és a pozsonyi Ska Pra Šupina lép színpadra. Őket a Silverspoon, majd a Kryštof, az Electric Blue és a Misha követi. A Revolt, a Gladiator, a Smola a Hrušky után a pódium a litván BrainStormé lesz. Ezután a Big Deal Revival Band játszik. Három nap két sztárzenekarral, valamint a jól ismert „hazaiakkal” – azt hiszem, nem rossz kínálat. Emellett minden éjjel rockotéka, ahol természetesen a nagyérdemű választja meg a neki legmegfelelőbb stílust. Ez tavaly úgy működött, hogy a nagyérdemű negyven percen át a Metallica zenejére „lejtett”, a következő negyven percben AC/DC ment, majd Nirvana, meg ami éppen kéz alá került – természetesen reggelig. Mivel Rimaszombat valamelyest a sör városa is, a szervezők kötelességüknek tekintik megfelelő mennyiségű „hordozható vendéglátóipari üzemegység” felállítását, a szükséges infrastruktúrával egyetemben. A legnagyobb vonzerő azért mégiscsak a Motörhead és a BrainStorm, amelyek nem járnak a kies gömöri tájakon mindennap.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?