Eladási sikerlista: Mulat a magyar

Karácsonykor a listák élén állni dupla dicsőség, így aztán érthető, hogy a zeneiparban komoly versengés alakul ki.

Karácsonykor a listák élén állni dupla dicsőség, így aztán érthető, hogy a zeneiparban komoly versengés alakul ki. A csatározás már kora ősszel elkezdődik, a kiadók számba veszik, hogy mely produkciójuknak van a legnagyobb esélye a listavezetésre, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a siker összejöjjön, a rivális, de kisebb eséllyel induló dalokat, lemezeket korábban vagy később adják ki. Csakhogy a többi kiadó is tervez… Igaz, ez főleg a zenei nagyhatalmakra jellemző, de persze Magyarországon sem mindegy, hogy ki áll az élen, hiszen ilyenkor jóval több hanghordozó fogy el. Az idén MC Hawer és társa, Tekknő vitték el a pálmát, a kiadók versenyében pedig két multicég, az EMI és a Magneoton-Warner diadalmaskodott. Ez utóbbi várható volt, hiszen mindkét cég hatalmas kínálattal rukkolt elő a karácsonyi szezonra, míg a többi három multinacionális kiadó visszavett a tempóból, az elmúlt évekhez képest jóval kevesebb hanghordozót jelentettek meg. A kis cégek továbbra is a háttérben maradtak.

Ahogy sejteni lehetett, a mulatós hanghordozók iránt mutatkozott a legnagyobb kereslet az ünnepek előtti napokban, a nagylemez-eladási lista első tízes mezőnyében négy ilyen stílusú cédé szerepel. Akárcsak az elmúlt években, az idén is a hazai előadók, együttesek iránt volt nagyobb érdeklődés, a top negyvenben mindössze kilenc nemzetközi hanganyag található, közülük legjobban a tizenharmadik helyen zárt Vangelis-album, az Odyssey fogyott.

Meglepő, hogy a kislemezek összesítését ismét a Tankcsapda uralja a Szextárgy című maxijával, míg a magyar kereskedelmi rádiók sem szó szoros értelmében vett újdonságot, hanem Európában a nyáron hódított Eros Ramazzotti-slágert, az Un’ Emozione Per Sempre címűt játszották a legtöbbet közvetlenül karácsony előtt. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?