Csaknem száz új kötet

Budapest. Mintegy száz új kötet megjelentetését tervezi a jövő esztendő első félévére az Európa Könyvkiadó; a könyves műhely repertoárjában magyar és világirodalmi klasszikusok újranyomásai, krimik, történelmi munkák és hiánypótló alkotások is helyet kaptak.

Budapest. Mintegy száz új kötet megjelentetését tervezi a jövő esztendő első félévére az Európa Könyvkiadó; a könyves műhely repertoárjában magyar és világirodalmi klasszikusok újranyomásai, krimik, történelmi munkák és hiánypótló alkotások is helyet kaptak. Az idén 50 éves kiadó folytatja szerzői sorozatait, amelyeken belül többek között William Golding, Mihail Bulgakov, Milan Kundera és Umberto Eco nagy sikerű regényei látnak újra napvilágot.

A Bulgakov-életműsorozatnak a negyedik eleme kerül a polcokra: a Színházi regény Bulgakov Művész Színház-beli segédrendezőként eltöltött éveit dolgozta fel, míg az 1932-ben írt Moliére úr élete a francia drámaíró olvasmányos életrajzát tárja az olvasó elé.

Új kötetekkel bővül a Stefan Zweig, Truman Capote és Csingiz Ajtmatov műveit bemutató széria. A világhírű kirgiz író, Csingiz Ajtmatov tízéves szünet után jelentkezett új művel: luxemburgi és brüsszeli nagykövetként eltöltött ideje után Amikor leomlanak a hegyek címmel írt a kirgiz fővárosban és a körülötte magasodó hegyekben játszódó párhuzamos történetet a féltékenységről.

Az Ulysses írójának, James Joyce-nak gyermekkori élményekből táplálkozó novellagyűjteménye is új kiadást ér meg. A Dublini emlékek című kötet Gergely Ágnes Kossuth-díjas költő és műfordító, valamint Papp Zoltán fordításában, javított változatban lát napvilágot.

A 12 kötetesre tervezett Kosztolányi-sorozatban jelenik meg újra az Édes Anna című mű, míg Móricz Zsigmondtól a Pillangó kerül új nyomtatásban a boltokba.

Először olvasható magyarul Vladimir Nabokov 1962-ben írt regénye, a Gyér világ. A XX. század legnagyobb művészregényének tartott kötet egyes kutatók szerint Nabokov legtökéletesebb műve.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra időzíti a kiadó Viktor Pelevin Empire V című, vámpírokról szóló alkotását, valamint Ingo Schultze Új életek című kötetét. Az 1962-es születésű német alkotó hét év alatt megírt, több mint ezer oldalas levélregényét az újraegyesítés nagyművének tartják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?