Criticai Lapok

Ha nem tévedünk, a Criticai Lapok című színikritikai lap a Jókai Színház produkciói közül ebben az évadban csak a Sirályt szemlézte. Az 5-6. összevont számot kézbe véve a tartalomjegyzék átfutásakor megdobbant a szemleíró szíve, mikor azt látta, Jókai Színház. Sajnos azonban, elé volt írva, hogy Békés Megyei.

Ha nem tévedünk, a Criticai Lapok című színikritikai lap a Jókai Színház produkciói közül ebben az évadban csak a Sirályt szemlézte. Az 5-6. összevont számot kézbe véve a tartalomjegyzék átfutásakor megdobbant a szemleíró szíve, mikor azt látta, Jókai Színház. Sajnos azonban, elé volt írva, hogy Békés Megyei. Az Ibusárt tehát – legalábbis ebben a lapszámban – nem ismertetik. Akkor hát nézzük, helyette mit.

Természetesen (?) túlsúlyban a budapesti előadások vannak, de e számban jóval több vidéki produkció ismertetése is helyet kapott: a kecskeméti, a debreceni, a tatabányai, az egri, a soproni, a békéscsabai és a szegedi színház produkcióit szemlézik. A csallóközieknek esetleg érdemes odafigyelniük arra, hogy a tatabányai színházról egyre többször, s általában pozitívan nyilatkozik meg a magyarországi színikritika (a győriről pedig mintha megfeledkeztek volna.). A határon túli magyar színházakat a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Temesvári Csiky Gergely Színház képviselik. Nem tudom, az erdélyieknek a színházuk jobb-e vagy a marketingmunkájuk, mindenesetre bármelyik is, jó volna, ha két kőszínházunk eltanulná azt, mert róluk bizony kevesebbet lehet olvasni a magyarországi szaksajtóban.

Stuber Andrea az Egri Gárdonyi Géza Színház érdekes, megszívlelendő törekvéséről számol be: a Csizmadia Tibor vezette társulat hat nap során – mintegy összefoglalásként – eljátszotta az évad bemutatóit.

A lapban interjút olvashatunk Zeke Edittel, aki az emlékezetes jubileumi Sirály díszleteit is tervezte. Balogh Géza pedig egy indiai bábszínházi fesztiválról számol be. (K. L.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?