Barokk fesztivál Egerben

Eger. Kortárs balettegyüttesek seregszemléje, filmművészeti nyári egyetem, több komolyzenei és dzsesszkoncert, zenés történelmi játék, haditorna bemutató is szerepel a Fesztivál a Barokk Egerben ez évi programjában.

Eger. Kortárs balettegyüttesek seregszemléje, filmművészeti nyári egyetem, több komolyzenei és dzsesszkoncert, zenés történelmi játék, haditorna bemutató is szerepel a Fesztivál a Barokk Egerben ez évi programjában.

A tizenkét éves múltra visszatekintő fesztivál pénteken egy Vivaldi műveire komponált lézer show-val veszi kezdetét a Dobó téren.

A július 26-tól augusztus 1-ig tartó Filmművészeti Nyári Egyetem keretében az idei Magyar filmszemlén bemutatott alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők, találkozhatnak rendezőkkel és operatőrökkel.

Július 29-én kezdődik az Erlau Táncfesztivál. Az augusztus 3-ig tartó rendezvényen a legjobb magyar kortárs együttesek lépnek fel, így a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, a Budapest Táncszínház és az Egri Fesztivál Balett.

Augusztus 9-én és 10-én a Líceum udvarán kialakított szabadtéri színpadon adják elő a Szentivánéji álom című árnyjátékot; a Shakespeare-műre dramatizált darabot Mendelssohn zenéje kíséri.

A fellépők között lesz az Arts Harmony, a Pori Jazz Együttes, a Trio Cordoba, Varnus Xavér, illetve a fesztivál keretében tartják az Egri Vitézlő Oskola haditorna bemutatóját és az Eger Kis Csillagai című zenés történelmi játék premierjét is.

Eger – Budapest és a Balaton után – Magyarország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi központja; évről évre mintegy egymillió turista keresi fel a Hevesi megyeszékhelyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?