Az őszi újjáalakulások margójára

Az ősz számos legendás zenekar visszatérését hozta. Ennek kapcsán a Music Choice Ltd. nevű brit műsorszolgáltató cég közvélemény-kutatást végzett – arra volt kíváncsi, mely együttesek újbóli felbukkanásának örülne a közönség, és melyeknek kellene villámgyorsan befejezniük a működésüket.

Az ősz első nagy visszatérője a Van Halen. David Lee Roth több mint húsz évig tartó harag után békült ki a Van Halen testvérpárral: Eddie-vel és Alexszel. A zenészek szeptember végén huszonöt állomásos amerikai turnéra indultak. Negyedik tagként Eddie tizenhat éves fia, Michael Anthony basszusgitáros vesz részt a koncerteken. A következő újjáalakuló az Eagles. A kisebb-nagyobb szünetekkel ugyan az elmúlt években is turnézott zenekar október 29-én, huszonnyolc évvel a legutóbbi stúdiólemez után húsz új dalt felvonultató dupla stúdióalbummal rukkol elő Long Road Out Of Eden címmel. A legnagyobb várakozás viszont a Led Zeppelin egyetlen, novemberben sorra kerülő londoni fellépését előzi meg. A megadott internetes honlapon több mint egymillió érdeklődő jelentkezett, közülük választják ki azt a néhány ezret, akik százhuszonöt fontért részt vehetnek a koncerten.

A Music Choice Ltd. nevű brit műsorszolgáltató cég Európa-szerte ötezer zenerajongót kérdezett meg arról, mely együttes újjáalakulásának és feloszlásának örülnének a legjobban. A legtöbben a Pink Floyd visszatérését várják. A második helyen az ABBA, a harmadikon a Guns N‘ Roses végzett. A TOP 10 további helyezettjei: Paul Weller zenekara, a The Jam, a Talking Heads, a The Fugees, a Van Halen (ahogy jeleztem, ez már újjá is alakult), a Wham!, a Spandau Ballet és a Boyzone. „Sejtettük, hogy a Pink Floydra sokan szavaznak majd, de azt nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokan. A szavazatok huszonhat százalékát szerezte meg” – nyilatkozta a Music Choice Ltd. elnöke, Andrew Jeffries.

A Pink Floyd visszatérésének esélye szinte a nullával egyenlő. Az együttes huszonnégy év után 2005. július 2-án lépett fel újra a legsikeresebb felállásában a Live 8 nevű jótékonysági rendezvényen, ahol a zenészek ki is zárták a jövőbeli közös munka lehetőségét. Idén május 10-én, a Syd Barrett emlékére rendezett koncerten is színpadra álltak, de nem együtt. Először Roger Waters lépett fel szólóban, utána David Gilmour, Richard Wright és Nick Mason közösen.

A közvélemény-kutatás másik témakörében, hogy mely zenekaroknak kellene sürgősen feloszlaniuk, a Spice Girls végzett az élen, a Westlife-ot és a Girls Aloudot megelőzve. A dolog pikantériája, hogy a lánycsapat csak decemberben alakul újjá és indul turnéra, de már most alaposan megosztja a közönséget, akárcsak a legnagyobb sikerei idején. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?