Az arany iránytű

Ez a világ a mi világunk. Vagy mégsem? Lyra Belacqua Oxford környékén nő fel, Angliában él. Valahogy mégis minden egészen más: minden emberhez személyes démon tartozik, mely a lelkének állatformában élő, önálló megtestesülése. Britannia is más, Norvégia is, de a barátság ugyanolyan.

Ez a világ a mi világunk. Vagy mégsem? Lyra Belacqua Oxford környékén nő fel, Angliában él. Valahogy mégis minden egészen más: minden emberhez személyes démon tartozik, mely a lelkének állatformában élő, önálló megtestesülése. Britannia is más, Norvégia is, de a barátság ugyanolyan. És egy 12 éves kamaszlány számára természetes, hogy amikor egy barátját elrabolják, és egy párhuzamos univerzumba kényszerítik, ő elindul, hogy megküzdjön a támadókkal, és hazavigye azt, akit a legjobban szeret. A legkülönfélébb lények (páncélos medvék, hárpiák, szitakötőn lovagló epetörők, lélekzabáló fantomok) tarka forgatagában, alakváltó lelke társaságában vándorol világról világra. A lélek leginkább hermelinformában szeret utazni, de néha delfin vagy molylepke alakjában jelenik meg, és segít a kis Lyrának, hogy végül szembekerülhessen Lord Asriellel (Daniel Craig), aki egy kozmikus lázadást szervez éppen.

His Dark Materials: The Golden Compass / Zlatý kompas. Ame?rikai fantasy, 2007. Rendező: Chris Weitz. Szereplők: Nicole Kidman (Marisa Coulter), Daniel Craig (Lord Asriel), Dakota Blue Richards (Lyra Belacqua), Eva Green (Serafina Pekkala), Sam Elliott (Lee Scoresby). (port.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?