Anyanyelvi hónap

A csallóközcsütörtöki Magyar Tannyelvű Alapiskola az idei tanévben már negyedik alkalommal szervezte meg az anyanyelvi hónapot, melynek mottója Arany János szép idézete volt: „Áldott az a bölcső, mely magyarrá ringatott.

A csallóközcsütörtöki Magyar Tannyelvű Alapiskola az idei tanévben már negyedik alkalommal szervezte meg az anyanyelvi hónapot, melynek mottója Arany János szép idézete volt: „Áldott az a bölcső, mely magyarrá ringatott.”

A vetélkedősorozat ünnepélyes megnyitóján az iskola 152 tanulója vett részt, a rendezvény nyitóprogramjában Pfundtner József tanító úr a 200 éve született Kossuth Lajos életéről és munkásságáról tartott előadást.

Az első megmérettetés az olvasóverseny volt. Még a betűkkel most ismerkedő elsősök is megmutathatták, mit sikerült a rövid idő alatt elsajátítaniuk. A helyesírási versenyen a 2–9. évfolyamok tanulói mérhették össze tudásukat. A pedagógusok szívét, lelkét a szavalóverseny résztvevőinek produkciói melengették leginkább. Öröm volt hallgatni a magyar irodalom gyöngyszemeit, a gyermekek színvonalas előadásában.

Ugyancsak kellemes élményként marad meg a gyerekek emlékezetében az a rendhagyó irodalomóra, melynek vendége a komáromi nyugdíjas író-pedagógus, Ratimorszky Gyula volt, aki egyebek mellett az eddig megjelent könyveiről, életéről és tanári pályájáról beszélt, rendkívül élvezetesen.

A fogalmazási és meseíró verseny győzteseinek munkáit az iskolai faliújságon olvashatták el a többiek.

Az Anyanyelvi hónap ünnepélyes kiértékeléssel ért véget, az iskola vendégül láthatta a verseny felett fővédnökséget vállaló községi hivataltól Gajdács Ferenc alpolgármestert, a Lilium Aurum Könyvkiadót Goda Etelka képviselte. A záróünnepségen a szavalóverseny kategória-győztesei léptek fel, a diákok tanulmányi eredményeikért az iskola támogatóinak köszönhetően könyvjutalomban részesültek. A korábbi vetélkedőkön sikerrel szereplő tanulók közül többen (Kiss Barbara, Kállay Karina, Sípos Tímea) különdíjat kaptak.

A csütörtöki gyerekek bizonyítottak, hogy az anyanyelv fontos számukra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?