Andrea Riseborough maradhat jelölt, de szigorodnak a szabályok

dd
Los Angeles |

Az Amerikai Filmakadémia úgy döntött, nem törlik Andrea Riseborough Oscar-jelölését, ugyanakkor felülvizsgálják a jelenlegi kampányszabályokat.

A brit színésznő jelölése a To Leslie című filmért hatalmas meglepetés volt, mert ezt a független filmet nagyon kevesen látták, és a kritikusok sem tartották annyira emlékezetesnek, hogy méltó legyen a jelölésre. Ugyanakkor Andrea Riseborough alakításáról szuperlatívuszokban nyilatkozott több hollywoodi sztár, ami végül meghozta a sikert. Az erőszakos, szokatlan kampányt Riseborough jelölése mellett ugyanakkor sokan etikátlannak minősítették, az Akadémiához pedig annyi panasz érkezett az ügyben, hogy muszáj volt kivizsgálniuk a történteket, illetve általában a kampánymódszereket.

Arra jutottak, hogy „ a szóban forgó kampányaktivitás nem érte el azt a szintet, hogy amiatt a film jelölését érvényteleníteni kellene. Ugyanakkor észleltük, hogy a közösségimédia- és megkereséses kampányok aggodalomra adnak okot. Ezeket a módszereket a felelősökkel közvetlenül tárgyaljuk meg”.

A Los Angeles Times állítása szerint a Michael Morris rendező és a stáb további tagjai megkeresték híres hollywoodi barátaikat, arra kérve őket, hogy nyilvánosan dicsérjék a filmet és főszereplőjét. Ennek hatására több hasonló stílusú poszt jelent meg a közösségi oldalakon a filmről, viszont egyik posztoló sztár sem Akadémia-tag. A film hivatalos oldalán viszont találtak egy szabálysértést: egy kritikustól idéztek, aki Riseborough alakítását Cate Blan- chettével hasonlította össze, az ilyen direkt összehasonlítás pedig tilos az Oscar-szabályok szerint.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?