Alicia Keys rockosra veszi a figurát

A többszörös Grammy-díjas r&b- és soulénekesnő, Alicia Keys új lemezzel tér vissza, október végén. Harmadik stúdióanyaga, As I Am címmel október 23-án kerül a boltokba. A korongra három dalt is az a bizonyos Linda Perry írt, aki 4 Non Blondes-os időszaka után főleg P!nk dalszerzőjeként vált ismertté.

A többszörös Grammy-díjas r&b- és soulénekesnő, Alicia Keys új lemezzel tér vissza, október végén. Harmadik stúdióanyaga, As I Am címmel október 23-án kerül a boltokba. A korongra három dalt is az a bizonyos Linda Perry írt, aki 4 Non Blondes-os időszaka után főleg P!nk dalszerzőjeként vált ismertté. A három dal közül egyet egyébként a Live Earth koncerten is hallhatott a nagyközönség, a The Thing About Love című szerzemény a Live Earth New Jersey-i állomásán az East Rutherford-i Giants Stadium színpadán hangzott el először. A négyéves kihagyás után készült új Keys-lemezen a hírek szerint jóval több rock- és funkyzene lesz, mint az előző két korongon, és várhatóan a vendégközreműködők között találjuk John Mayert, valamint az angol illetőségű r&b-, soul-, hiphop-lányduó, a Floetry egyik tagját, Marsha Amrosiust. Stílusbeli szempontból talán a legnagyobb meglepetésnek mégiscsak Linda Perry számít, hiszen ő mindig is rockosabb, de legalábbis az r&b-től különböző vonalat képviselt, ami bizony Keyst is jobban megdolgoztatta a dalszerzés során. „Ez korántsem a megszokott formula volt. Míg az én gyökereim a soul, a hiphop vagy a dzsessz műfajához kötődnek, addig ő a rockban erősebb, de az érzelmesebb dolgok is mennek neki” – nyilatkozta a Billboardnak Alicia. Zeneileg mindenképp nagyobb szabadságot élvezett a művésznő, ami a jelek szerint jót tett az alkotási folyamatnak, legalábbis Alicia így látja. „Fontos volt, hogy szabadon alkossak, komolyabb elvárások nélkül, ami szerintem tökéletesen érezhető lesz a végeredményen” – mesélte a Billboard újságíróinak. (o, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?