A Limp Bizkit Budapesten játszik

A zenekaralapítás ötlete a frontember, Fred Durst agyából pattant ki. Floridába ment azzal a szándékkal, hogy összehozzon egy bandát, amely minden általa kedvelt zenei stílust egyesít. „Rájöttem, hogy ez az, amit csinálni akarok” – mondta.

A Limp Bizkit pályafutása 1994-ben indult el. A korszak egyik meghatározó együttese, a Korn Jacksonville-ben turnézott, és a tagok csináltattak néhány tetkót Fred tetováló szalonjában. A legközelebbi találkozásukkor egy demo kazettát adott nekik, amit a Korn-tagok továbbítottak producerüknek, Ross Robinsonnak. A Limp Bizkit neki köszönhetően lemezszerződést kapott.

A zenekar jelenlegi tagjai: John Otto (dobos), Sam Rivers (baszszusgitáros), Mike Smith (gitáros), Leor DJ Lethal Dimant (szkreccs) és a baseball-sapkájáról könnyedén felismerhető frontember.

Fred nem egy átlagos rockénekes. Egy személyben botrányhős, médiasztár, rendezett már videoklipet, írt forgatókönyvet, rengeteg remixet készített, az Interscope nevű lemezkiadó igazgatóhelyettese, profi gördeszkás és egy kislány édesapja. Börtönben is ült, miután volt feleségének szeretőjét alaposan helybenhagyta.

DJ Lethal 1991-től 1996-ig a House Of Pain lemezlovasaként tevékenykedett, feloszlásuk után csatlakozott a Limp Bizkithez. Sam gitárjátékát gyakran hasonlítják a Korn basszistáéhoz. John Sam unokatesója. Tizenhét éves korától dzsesszdobosnak tanult, régebben egy dzsesszbandában zenélt.

Első albumuk a Three Dollar Bills Y’All$ címet viseli, másfél millió példányt adtak el belőle. A hip-hop és a rap elemeivel kiegészített rockzenéjük stílust teremtett. A fiúk a tengerentúli fesztiválok állandó résztvevői lettek, a breaktáncosokkal és kirívó színpadi kellékekkel felturbózott fellépéseik frenetikus show-vá nőtték ki magukat.

A nemzetközi áttörést második albumuk, a Significant Other hozta meg. Ezen még látványosabban ötvözték a rapzenét a rockkal, és remek breakszámok is felkerültek rá. Hatmillió példány kelt el belőle.

Következő nagy dobásuk a Take A Look Around a Mission: Impossible második részének betétdala volt. A filmnek köszönhetően sok olyan ember is megismerte őket, akik addig nem hallottak róluk. Harmadik stúdióalbumuk, a Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water tovább növelte a Limp Bizkit rajongótáborát, ez lett pályafutásuk legsikeresebb lemeze.

Nem sokkal a New Old Songs című lemez megjelenése után robbant a bomba. Fred összeveszett szerzőtársával és gitárosával, Wes Borland-del, így búcsút intettek egymásnak. Az első sokk fényében úgy tűnt, hogy Borland nélkül a Limp Bizkit sosem talál magára. Ezt a véleményt megerősítették a következő hónapok történései. Fred zenei vonatkozásban ritkán, de botrányhősként továbbra is gyakran az újságok címlapján szerepelt. Komoly szócsatákat vívott Eminemmel, flörtölt Britney-vel. De közben a kuliszszák mögött lázas munka folyt. Hosszas keresgélés után sikerült rátalálni a megfelelő gitárosra Mike Smith személyében. Tavaly szeptemberben látott napvilágot a zenekar ötödik albuma Results May Vary címmel, amelynek fogadtatása egyelőre elmarad a várakozásoktól. Eddig világszerte kétmillió példány talált belőle gazdára. Fred Durst mindenesetre optimista a jövőt illetően. „A Limp Bizkit erősebb, mint valaha, és senki sem tud minket megállítani. Úgy érezzük, hogy a zenekar hangzása most vált teljessé. A Results May Vary pályafutásunk legjobb albuma” – nyilatkozta. (péjé)

Limp Bizkit-diszkográfia

Three Dollar Bills Y’All$ (1997)

Significant Other (1999)

Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water (2000)

New Old Songs (2001)

Results May Vary (2003)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?