A kultúra fényében

Újabb évfolyama kezdődött a szép környezetben megvalósuló, értékes színpadi műveket felvonultató Esztergomi Nyári Játékoknak. Számunkra, felvidéki magyarok számára külön értéke, hogy a párkányi Mária Valéria hídon átsétálva is könynyen elérhető az előadások színhelye.

Újabb évfolyama kezdődött a szép környezetben megvalósuló, értékes színpadi műveket felvonultató Esztergomi Nyári Játékoknak. Számunkra, felvidéki magyarok számára külön értéke, hogy a párkányi Mária Valéria hídon átsétálva is könynyen elérhető az előadások színhelye. Az egy hónapig tartó műsorsorozat a kultúra minden jelentősebb ágát felvonultatja. Lesz musical, opera, népi mozgáskultúrára épült táncjáték, zenekari szvit és rockopera. Bő a választék, a kínálatban mindenki megtalálhatja a számára legcsábítóbb műfajt.

Az egyes bemutatók tökéletes műszaki berendezés – világítás, hangosítás, fényeffektusok stb. – igénybe vételével valósulnak meg. Melegen merem ajánlani minden kultúraszeretőnek, a szűkebb és tágabb környéken lakóknak, falu-, Csemadok-közösségeknek, szervezzenek csoportos kirándulást a nyári játékokra. Érdemes gyalog tenni meg az utat Párkányból Esztergomba, mert kellemes élmény átgyalogolni az újjáépített Mária Valéria hídon. Mint ahogyan a Bazilika, a Főszékesegyházi Kincstár, a Babits-, a Vár- és a Keresztény Múzeum megtekintése is felejthetetlen élményt szerez a látogatóknak. A város egész napos kirándulás esetén is gazdag látnivalókat kínál. Az Esztergomi Nyári Játékokon látható produkciók nekünk szólnak – és nagy részük rólunk szól. (takács)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?