A hőmérséklettel emelkedett a hangulat

A nulladik napon, azaz július tizenhetedikén este már igazi fesztiválhangulat uralkodott a doborgazi futballpályán, a közönség javában ropta a pogót, amikor egy villanás jobbról, és a vihar pár perc alatt elmosta a rendezvényt. A szervezők azonban nem adták fel.

A nulladik napon, azaz július tizenhetedikén este már igazi fesztiválhangulat uralkodott a doborgazi futballpályán, a közönség javában ropta a pogót, amikor egy villanás jobbról, és a vihar pár perc alatt elmosta a rendezvényt. A szervezők azonban nem adták fel.

A fesztivál péntekre eső első napja tehát ismét színpad- és sátorállítással indult. Bár kezdetben úgy tűnt, hogy az égiek nem zárták szívükbe a II. Punk Islandet, később mégis derült idő fogadta az elsőként fellépő zenekart, a Cenzúrát. Bár hatalmas tócsák éktelenkedtek mindenütt, a nagyérdeműt ez egyáltalán nem zavarta abban, hogy kedvenc szórakozásainak, tehát a pogónak és a színpad-sörsátor közötti ingázásnak hódoljon. A hangulat a hőmérséklettel egyenes arányban emelkedett, így a késő délután (vagy kora este?) fellépő somorjai Rómeó Vérzik koncertjén már – ahogy mondani szokás – „állt a bál”. Az est hátralévő részében fellépő bandák éjfél után két óráig húzták a talpalávalót.

A második napot a cseh SPOTS nyitotta, majd később a hazai Konflikt, a magyarországi Cool Head Clan és Barackca, a német Frustkiller és a norvég Mensen is színpadra lépett – csak hogy a mezőny színe-javát említsem. A koncertek sorozata ismét a másnapba nyúlt, és a szervezők mindig gondosan ügyeltek arra, hogy a programban ne legyen csúszás.

Hogy mi teszi ezt az immár második ízben megrendezett punkzenei ünnepet különlegessé a hazai fesztiváldömpinben? Talán az, hogy nem a kommersz, vízcsapból is folyó, mellékesen az ízlésre különösen veszélyes zenei irányzatokról szól, hanem valami másról. Érdekes mozzanata a Punk Islandnek az is, hogy bár nem mozgat meg hatalmas tömegeket – az ideire például „mindössze” háromezren voltak kíváncsiak, igaz, Európa különböző országaiból –, a nagyobb cégek hathatós anyagi támogatása nélkül is megél. Akár azt is mondhatnám, hogy független – ha ez a kifejezés még azt jelentené, amit mondjuk tíz évvel ezelőtt. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan réteget vállal fel, amely évtizedeken át ki volt rekesztve a társadalomból és az úgynevezett jobb helyekről.

A rendezők bíznak abban, hogy jövőre még többen jönnek el Doborgazra, abba a térségbe, amely jelenleg nem igazán szerepel az utazási irodák ajánlatában, és amelyik talán éppen ennek a fesztiválnak köszönhetően válik majd ismertté a Kárpát-medencében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?