A hobbitok visszatérnek

A hobbitok visszatérnek a filmvászonra! Ezzel a karácsonyi ajándékkal lepte meg kedden Peter Jackson A Gyűrűk Ura rajongóit, akik a trilógia után kíváncsian várták, hogy az új-zélandi rendező belevág-e egy újabb Tolkien-regény megfilmesítésébe.

A hobbitok visszatérnek a filmvászonra! Ezzel a karácsonyi ajándékkal lepte meg kedden Peter Jackson A Gyűrűk Ura rajongóit, akik a trilógia után kíváncsian várták, hogy az új-zélandi rendező belevág-e egy újabb Tolkien-regény megfilmesítésébe.

Jackson ugyanis a világszerte nagy sikert aratott, csak a jegybevételből 3 milliárd dollárt jövedelmező hatalmas vállalkozás után összerúgta a port a gyártó New Line filmstúdióval, és a felek egészen a legutóbbi időkig nem voltak hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni egymással. A MGM és a New Line illetékesei azonban kedden bejelentették, hogy végül mégis tető alá hozták a szerződést, amely szerint 50-50 százalékban osztoznak a produkción.

Jackson a szerződésben a kétrészesre tervezett fantasy executive produceri feladatait vállalta el, azt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki ül majd a rendezői székbe.

A hobbit című regényt J.R.R. Tolkien még A Gyűrűk Ura-trilógia előtt írta. A brit író ebben teremtette meg Középfölde világát, amely azonban nem pontosan egyezik a regénytrilógiában később visszatérő helyszínekkel és mitológiával.

A stúdiók közleménye szerint A hobbit forgatását 2009-ben kezdik el, és a két epizód párhuzamosan készül majd. Az első rész várhatóan 2010-ben, a második 2011-ben kerül a mozikba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?