A HÉT HĺREI

Minden idők legjobb gitárosai?
A közelmúltban a Rolling Stone magazin munkatársai rangsorolták a zenetörténet legjobb gitárosait. A százas lista azonban nagy felháborodást keltett. Több szakember sem a sorrenddel, sem a rajta szereplőkkel nem értett egyet. Szerintük sok „alapvető mester” hiányzik az összesítésről.

Minden idők legjobb gitárosai?

A közelmúltban a Rolling Stone magazin munkatársai rangsorolták a zenetörténet legjobb gitárosait. A százas lista azonban nagy felháborodást keltett. Több szakember sem a sorrenddel, sem a rajta szereplőkkel nem értett egyet. Szerintük sok „alapvető mester” hiányzik az összesítésről. „Eddie Van Halen csak a hetvenedik. Hát ez röhejes! Joe Satriani nincs rajta, Steve Vai sincs, Slash szintúgy. Ők a legprofibb gitárosok! Ez a lista olyan, mintha Pavarottit kihagynád minden idők tíz legjobb énekese közül” – nyilatkozta Zakk Wylde, Ozzy Osbourne gitárosa. (m, p)

A lista első húszas mezőnye

1. Jimi Hendrix

2. Duane Allman Of The Allman Brothers Band

3. B.B. King

4. Eric Clapton

5. Robert Johnson

6. Chuck Berry

7. Stevie Ray Vaughan

8. Ry Cooder

9. Jimmy Page Of Led Zeppelin

10. Keith Richards Of The Rolling Stones

11. Kirk Hammett Of Metallica

12. Kurt Cobain Of Nirvana

13. Jerry Garcia Of Grateful Dead

14. Jeff Beck

15. Carlos Santana

16. Johnny Ramone Of The Ramones

17. Jack White Of The White Stripes

18. John Frusciante Of Red Hot Chili Peppers

19. Richard Thompson

20. James Burton

Minden idők legjobb rockdalai

Egy angol közvélemény-kutatás készítői arra voltak kíváncsiak, hogy melyek a zenetörténet legnépszerűbb rockdalai. Az első két helyen Queen-slágerek végeztek. A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára a We Will Rock You került, a második helyet pedig a Bohemian Rhapsody szerezte meg. A Nirvana legendás dala, a Smells Like Teen Spirit lett a bronzérmes. Az amerikai zenekar alig néhány szavazattal előzte meg a svéd Europe-ot, amelynek The Final Countdown című slágere a negyedik helyen zárt. A listán olyan sztárok és együttesek felvételei szerepelnek még, mint Tina Turner, Meat Loaf, Robert Palmer, a The Rolling Stones, a Bon Jovi és a The Clash. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?