A HÉT HĺREI

Dido a gazdagok között
A Heat című magazin nyilvánosságra hozta a múlt év legnagyobb bevételeivel büszkélkedő angol sztárok rangsorát. A lista a koncertbevételek, a cédé- és DVD-eladások, valamint a szerzői jogdíjakból befolyt összegek alapján készült. Dido felbukkanása a tízes lista egyetlen meglepetése.

Dido a gazdagok között

A Heat című magazin nyilvánosságra hozta a múlt év legnagyobb bevételeivel büszkélkedő angol sztárok rangsorát. A lista a koncertbevételek, a cédé- és DVD-eladások, valamint a szerzői jogdíjakból befolyt összegek alapján készült. Dido felbukkanása a tízes lista egyetlen meglepetése. Tavaly ugyan sikert sikerre halmozott, ennek ellenére kevesen gondolták, hogy bekerül a legjobban kereső angol zenészek táborába. A kimutatás szerint 15,8 millió angol fontnak megfelelő összeget sikerült bezsebelnie. Második, Life For Rent című lemeze 2003 egyik legkelendőbb korongja volt, eddig nyolcmilliót értékesítettek belőle, és továbbra is világszerte az eladási listák élvonalában tanyázik. Az első albumából, a No Angel címűből tizenkét millió példány talált gazdára.

2003 győztese a The Rolling Stones lett, a zenekar 55,3 milliós bevételt könyvelhetett el. A tavalyelőtti első helyezett, Paul McCartney a másodikra csúszott vissza a csekély negyvenmillió fontos jövedelmével. A fiatalabb generáció tagjai közül a negyedik helyet szerezte meg Robbie Williams, őt a rendkívül sikeres Coldplay nevű zenekar követi a sorban. (z, p)

2003 legsikeresebb angol előadói

1. The Rolling Stones – 55,3 millió angol font

2. Sir Paul McCartney – 40 millió

3. Sir Elton John – 34 millió

4. Robbie Williams – 30 millió

5. Coldplay – 25,3 millió

6. Sting – 25,1 millió

7. Phil Collins – 25,1 millió

8. Fleetwood Mac – 23,5 millió

9. Iron Maiden – 17,9 millió

10. Dido – 15,8 millió

A legszenvedélyesebb dalok

A VH1 nevű zenei tévécsatorna összeállított egy tízes listát azokból a dalokból, amelyek a legalkalmasabbak zenei aláfestésnek egy szenvedélyes éjszakához. A csatorna munkatársai Madonna 1990-es slágerét, a Justify My Love címűt hozták ki győztesnek. (m, p)

A tízes lista

1. Madonna: Justify My Love

2. Marvin Gaye: Sexual Healing

3. Prince: Get Off

4. Britney Spears: I’m A Slave 4 U

5. INXS: Need You Tonight

6. Usher: You Make Me Wanna

7. Another Level: Freak Me

8. George Michael: I Want Your Sex

9. Barry White: It’s Ecstasy When You Lay Down Next To Me

10. Jane Birkin & Serge Gainsbourg: Je T’Aime Moi Non Plus

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?