A HÉT HĺREI

Minden idők legjobb dalai
A U2 szerelmes dala, a One lett a zenetörténet legjobb szerzeménye. A brit Q magazin által összeállított listán összesen 1001 felvétel kapott helyet; az ír zenekarnak csak ez az egy slágere került be az első száz közé.

Minden idők legjobb dalai

A U2 szerelmes dala, a One lett a zenetörténet legjobb szerzeménye. A brit Q magazin által összeállított listán összesen 1001 felvétel kapott helyet; az ír zenekarnak csak ez az egy slágere került be az első száz közé. Érdekesség, hogy a One 1990-es megjelenése idején nem volt bombasiker, azonban mind a mai napig a rádiók kívánságműsorainak egyik kedvelt szerzeménye. A magazin listájának második helyén Aretha Franklin dala, az I Say A Little Prayer végzett, míg a harmadik a Smells Like Teen Spirit lett a Nirvanától. A legtöbbször a Radiohead neve olvasható, a csapatnak kilenc felvétele került fel a listára, ezek közül a Creep szerepel a legjobban, a hetedik helyen végzett. (z)

A lista első tíz helyezettjeú

1. U2: One

2. Aretha Franklin: I Say A Little Prayer

3. Nirvana: Smells Like Teen Spirit

4. The Beatles: A Day In The Life

5. Elvis Presley: In The Ghetto

6. Eminem: My Name Is

7. Radiohead: Creep

8. Destiny’s Child: Independent Woman

9. Oasis: Live Forever

10. Ike & Tina Turner: River Deep, Mountain High

Bono, a zeneipar legbefolyásosabb embere

A Q magazin összeállította a zenei élet legbefolyásosabb alakjainak listáját is. A szavazás résztvevői a kiadók vezető emberei voltak.

Bono végzett az első helyen. Az indoklás szerint a szavazókat az énekes politikai aktivitása motiválta. A U2 frontembere számos, az egész világot érintő misszión dolgozott már, amelyek célja is igen sokrétű volt, a harmadik világ éhezőinek megsegítésétől az Európai Unió bővítéséig. Hírnevét kihasználva számos politikai vezetőhöz és a pápához is bejutott, hogy karitatív ügyeit támogatásukkal előremozdítsa. A lista második helyezettje Doug Morris, a Universal kiadó feje. A szakma egy jelentős részét tartja a kezében, így nem meglepő, hogy ilyen előkelő helyen végzett. A harmadik Eminem lett, mivel a szavazók meglátása szerint megváltoztatta a dalszövegírás alapjait. Az élmezőnyben találjuk az 1994-ben elhunyt Kurt Cobaint is, aki divatba hozta a grunge zenét, és eladhatóvá tette azt. Az első tízben végzett még többek között Sir Paul McCartney, Yoko Ono és Simon Fuller, a Spice Girls megalkotója is. (z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?