Közélet

Fico: A pártprogramról folyik a tanácskozás a Smeren belül

Pozsony | A pártban zajló vita a Smer-SD programjának részleteiről szól, állítja Robert Fico pártelnök. Szerinte két feladat áll a pártvezetés előtt – biztosítani a Smer-SD stabilitását, és azt, hogy a párt 2020-as választási eredménye tükrözze a gazdasági és szociális téren elért eredményeit.
TASR

2019. június 12. 10:38

A vita, amit most a Smerben folytatunk, a pártprogram részleteiről szól. Az emberek már nem a szociális programokra figyelnek, szenvedélyesebb politizálásra van szükség

- jelentette ki Fico. Hozzátette, a párt valamennyi járási elnökével találkozik, hogy beszéljenek a programról.

Azt akarom, hogy a Smer a baloldali értékeket követő párt legyen. De ami a legfontosabb, hogy a legstabilabb párt legyen, ez az én feladatom

- tette hozzá.

A Smer-SD-n belüli vita azután kezdődött, hogy a párt néhány Kassai kerületi tisztségviselője levelet írt a pártvezetésnek, melyben Robert Fico és Robert Kaliňák távozását követelték, és felszólították Peter Pellegrini kormányfőt, hogy pályázza meg a pártelnöki posztot.

Válaszul a Smer-SD hét kerületi szervezetének elnöke közös levélben szögezte le, hogy a párt egységes és a jövőjéről a soron következő kongresszuson fognak dönteni. A kassai felhívás aláírói viszont rendkívüli tisztújító kongresszust akarnak. Pellegrini és néhány további vezető tisztségviselő folyamatosan a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza. Robert Fico bejelentette, hogy erre sor kerül, de a 2020-as választásig ő akarja vezetni a pártot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico: A parlament nem fog megválasztani egyetlen új alkotmánybíró-jelöltet sem

Remišová és négy másik képviselő elhagyja az OĽaNO-t

Nagy port kavart Orbán levele

Minden hangszeren játszanak: futballisták a mikrofon mögött

Szlovák juhtúró magyar tejből

Bővül a hokis Visegrádi Kupa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?