Közélet

Egyre kevesebben elégedettek Ficóval

Pozsony | A három legfőbb közjogi méltóság közül az emberek leginkább az államfő, Andrej Kiska tevékenységével elégedettek. A második helyen a parlament elnöke, Andrej Danko végzett. A kormányfő, Robert Fico munkájával csupán a megkérdezettek egyharmada elégedett.
TASR

2016. augusztus 25. 14:32

A Focus ügynökség augusztus 11. és 16. között 1002 válaszadó megkérdezésével végzett felmérése alapján az emberek 69 %-a nagyon vagy inkább elégedett Andrej Kiska munkájával, és csak 26 százaléknyian elégedetlenek. Andrej Danko esetében az elégedettek még mindig többen vannak (51 %), mint az elégedetlenkedők (35%). Robert Ficónál már fordított a helyzet, 60 százaléknyian elégtelenre osztályozták a kormányfő munkáját, és csak 36 százaléknyian elégedettek vele.
 
Kiska munkájával a leginkább az SaS szavazói elégedettek (86%), majd következik az  OĽaNO-NOVA (79 %) és a  Sme rodina - Boris Kollár (77 %), az elégesetlenkedők nagy többségben a Kotleba féle Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) soraiból kerültek ki (61 %). Dankóval értelemszerűen leginkább az SNS-szavazók elégedettek (94%), majd a smeresek (86 %) és a hidasok (53 %). Ficóval a Smer-szimpatizánsok 99%-a elégedett, az SNS-szavazók közül csak 45%, a hidasok közül 32 %. Dankóval és Ficóval az ellenzéki (SaS, OĽaNO-NOVA, ĽSNS)  választók a legelégedetlenebbek. 
Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?