Győzött a DAC a főpróbán, Bernát és Almási is góllal debütált

dac

A DAC labdarúgócsapata 3:2-re legyőzte az eszékieket a szezonrajt előtti főpróbán.

A DAC főpróbájára egy héttel a szezon első tétmérkőzése előtt került sor. A sárga-kékek meccsével párhuzamosan játszották a Zira–Sheriff Tiraspol EL-selejtező visszavágóját, amely a DAC jövő csütörtöki ellenfeléről volt hivatott dönteni.

A dunaszerdahelyiek a nyári felkészülés eddigi három meccsén döntetleneztek az Austriával, kikaptak a Vyškovtól és legyőzték a Győrt, így az NK Osijek elleni meccs tétje az volt, hogy melyik irányba billen végül a nyári meccsek mérlegének nyelve.

Xisco Munoz vezetőedző a szezonrajt közelsége miatt már nem variált sokat a kezdőcsapaton, a tavaszi, stabil formát mutató ismerős arcok alkották csapata gerincét. A kisebb sérüléssel bajlódó Trusa sérülés miatt nem játszott, helyette Ivan Dolcek bizonyíthatott. A nyáron igazolt játékosok közül Almási, Tuboly, Bernát és Bajo is ott ült a cserepadon.

Az 5. percben a horvátok megszerezhették volna a vezetést, de a DAC-védelem hibája után Matkovic ziccert hibázott, két perccel később viszont már büntettek a hazaiak. A tizenhatosba betörő Redzic viszonylag éles szögből, tökéletesen helyezett lövéssel mattolta Nikola Cavlinát – 1:0.

Redzic lövésénél segített a kapufa, nem sokkal később Dolcek próbálkozásánál viszont már nem: a hosszú indításra rásprintelő DAC-támadó lökete a felső lécen csattanva elhagyta a játékteret. A 25. percben egyenlítettek a vendégek, egy jobbról érkező, lapos keresztpasszra remekül érkezett Matkovic, aki második ziccerét már nem hibázta el. A vendégek aktívabbak voltak és megérdemelten egyenlítettek, különösen Csinger Márkot gyötörték a védelem jobb oldalán, az egyenlítés után pedig a vezetést is megszerezhették volna.
 

Galéria

A második félidőt is a vendégek kezdték aktívabban, Mierez a felső lécet találta el. Még az első óra végén bemutatkozott sárga-kékben a Westerlótól kölcsönvett Ján Bernát. A mérkőzés kiegyenlített volt, de az eszékiek jutottak el gyakrabban helyzetekig, míg a DAC-nak kevésbé működött a támadásépítés. 

A 71. percben az eszékiek szabályos gólt rúgtak, de a partjelző lest intett, így nem került hátrányba a DAC. Közvetlenül ezután hármas csere következett, Herc, Tuboly és Bajo is pályára lépett. Nem igazán volt benne a mérkőzésben a hazai gól, mégis megszületett: a 74. percben Andzouana éles szögből leadott lövését az eszéki kapus középre ütötte, Bernát pedig két lépésről a hálóba pofozta a labdát - 2:1.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, az újonc Bajo túlvállalta magát hátul és elvették tőle a labdát, 2:2.

A hajrában a hazaiak gyönyörű mozdulatsorral eldöntették a meccset, egy Andzouana-Bernát-Mendez-Herc-Almási akciót utóbbi góllal fejezte be - 3:2, ez volt a végszó, a játékvezető le is fújta a mérkőzést.

Jegyzőkönyv

DAC–Osijek 3:2 (1:1)

Gólszerzők: Redzic, Bernát, Almási, ill. Matkovic, Pusic

Jv.: Ruc, 1163 néző

DAC: Popovics–Csinger, Kacsaraba, Brunetti–Yapi (46. Mendez), Vitális (71. Tuboly), Dimun (71. Bajo), Ramadan (71. Herc) Andzouana–Redzic (59. Bernát), Dolcek (76. Almási)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?