Közélet

A Smer kassai kerületi tanácsa támogatásáról biztosította Ficót

Kassa/Kisida | A Smer-SD kassai kerületi tanácsa csütörtöki (6. 14.) ülésén támogatásáról biztosította Robert Fico pártelnököt. A tanácstagok nem látják indokoltnak a rendkívüli közgyűlés összehívását. Az ülésen Fico is jelen volt. Minderről Richard Raši, a kerületi tanács elnöke tájékoztatott.
TASR

2019. június 14. 11:35

Robert Fico
Robert Fico - TASR-felvétel

„Találkoznunk kellett, mert olyan ügyeket, amelyeket párton belül kellett volna megvitatni, a médián keresztül tárgyaltak, ami nem eredményezett jó légkört. Ezért a pártelnök végigjárta mind a nyolc kerületi tanácsot. A mi kerületi tanácsunk sem akarja, hogy alapvető, a legmagasabb posztokat érintő változások történjenek a pártban. A pártelnök élvezi a kerületi tanácsunk bizalmát” – hangsúlyozta Raši.

A találkozókat Monika Smolková, a Smer-SD Kassa 3 járási elnöke és a párt leköszönő európai parlamenti képviselője által írt levél miatt hívták össze. A levélben a Smer-SD néhány kassai kerületi funkcionáriusával közösen arra szólította fel Robert Fico pártvezetőt és Robert Kaliňák alelnököt, hogy mondjanak le a pártban betöltött funkciójukról. Egyben felkérte Peter Pellegrini alelnököt, hogy pályázza meg a pártelnöki posztot. A levélírók rendkívüli pártkongresszus összehívását is indítványozták.

A kisidai találkozó mintegy másfél óráig tartott. Raši elmondása szerint kerületi szinten stabilizálódott a helyzet a pártban. Hozzátette: két járást leszámítva a többi amellett foglalt állást, hogy megmaradjon Robert Fico pártelnök és Peter Pellegrini kormányfő „tandeme”. Nem tartottak igényt a rendkívüli közgyűlés összehívására sem.

Fico elmondása szerint a vita arról szólt, hogyan nyerhetnék meg a jövő évi parlamenti választásokat. Azt, hogy Smolková távozásra szólította fel őt, a járási elnök személyes véleményének nevezte. „Senki sem fogja őt kizárni vagy megdorgálni az álláspontja miatt” – tette hozzá. Fico elismételte, hogy a pártot a jövő évi választásokig ő fogja vezetni, a rendkívüli közgyűlést képtelenségnek tartja. „Normálisan működünk tovább, indulunk a választásokon, amelyet meg is akarunk nyerni” – húzta alá. Ami a párton belüli változásokat illeti, kiemelte, hogy javítani kell a kommunikációt a miniszterek, a pártvezetés, valamint a tagbázis között. Ennek érdekében szeptemberben és januárban kerületi taggyűléseket fognak összehívni.

Smolková elmondása szerint csütörtökön „igen gyümölcsöző vita” kezdődött a pártelnökkel regionális szinten. Hozzátette: tiszteletben kell tartania, hogy Fico a párt élén marad. A járási elnök nem készül kilépni a pártból. „Eddig nem járt a régiókba, most elkezdett, és ismét eljön, meghallgatott minket, az eltérő véleményeket is. Őszintén elmondtuk, ami zavar bennünket” – közölte Smolková, hozzátéve: szeptemberben újra tárgyalni fognak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
persely illusztráció

Csapnivaló befektetők vagyunk

Csehy Zoltán

Csehy Zoltán sem veszi át a Térey-ösztöndíjat

Levelező tagozaton is lehet tanulni

Kassa

Fazekaznak, korongoznak a kamionsofőrök

Henrich Sz.

Feladta magát a rendőrségen az egyik legkeresettebb szlovák bűnöző

lég

Éljenek a betegek a jogaikkal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.