Autó-motor

A Škoda is ott volt a nemzetközi repülőnapon Szliácson

Nem feltétlenül szükséges, hogy a repülőnap csak és kizárólag a repülőkről szóljon. Ennek ékes példája a Szliácson (Sliač) megrendezett nemzetközi repülőnap, melynek egyik fő partnere a Škoda.
Demecs Péter

2018. szeptember 3. 19:39

- Škoda-felvétel

Immáron ötödik alkalommal támogatta a Škoda Auto Slovensko a SIAF repülőnapot, amelynek idén Csehszlovákia megalakulása századik évfordulója volt a fő témája. Ezért döntött a Škoda úgy, hogy aktuális modelljein kívül egyedi és rendkívül értékes veteránokat is kiállít a repülőnapon.

2018. augusztus 27. 17:07

Škoda Octavia 1,5 TSI: takarékos, decens és igazán halk utastárs

A kiállított veteránok közül kétség kívül a Škoda Popular Special Sport tartozott a legérdekesebbek közé. A márka 1934-ben kezdte forgalmazni az aerodinamikus modelljeit, a felvételen is látható autót pedig azért gyártotta le, hogy különböző versenyeken népszerűsítse a márka új modellsorozatát. A 995 köbcentiméteres motor teljesítménye 38 kW és 44 lóerő volt, a végsebessége pedig elérte a 110 km/órát. Épp a gyorsaságának köszönhetően nyert meg több versenyt, például az 1872 kilométer hosszú Bécs–Sankt Pölten–Bécs futamot. 1934-ben Nina Štanclová Csehszlovákiából Angliába utazott az autóval, útban visszafele pedig a Párizsi Nemzetközi Autószalon főbejárata előtt mutatta be a modellt. Mindössze 14 készült belőle, hét darab két- és hét darab négyüléses kivitelezésben. Egyetlen egy kivételével, amelyet Spanyolországba szállítottak, mindegyik Csehszlovákiában talált gazdára. Az elérhető információk szerint csak egy, legfeljebb két változatát sikerült megőrizni. Egyébként 1936-ban az autó ára 27 500 korona volt, jelenleg a felújított példány ára eléri a százezer eurót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Csődeljárás Bašternák magánvagyona ellen

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Felvételi a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Halálos vérátömlesztés: Kalavská találkozik a kassai kórház főigazgatójával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?