Utazz

Brutálisan megnőttek a repülőjegyárak a júliusi utazásokra

Alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki júliusban, azaz az abszolút csúcsszezonban szeretne repülni. Mint ahogy az az aktuális árfigyelő táblázatunkban is látható, alig van olyan népszerű, általunk listázott célállomás, ahova csökkent volna a repülőjegy ára.
Szabó Laci

2019. június 6. 12:39

- Kép: Wikipedia

Sokkal inkább jellemző az áremelkedés, számos esetben jelentős, akár több száz eurós különbség van a júniusi árakhoz képest. Bár jelentős az áremelkedés, azért még mindig van 9 olyan város, ahova száz euró alatti áron tudunk repülőjegyet foglalni, ebből három (Berlin, Brüsszel, Róma) 50 euró alatt van. Az 50–100 eurós tartományban az olyan célállomások találhatók, mint Barcelona, Amszterdam, Koppenhága, London, Madrid és Drága a repülés júliusban Párizs. A korábbi árakhoz képest jelentősen nőtt a jegyár Isztambulba (korábban az is 100 euró körül volt, most 225 euró, és Lisszabonba is a megszokottnál többe kerül egy retúrjegy (most 177 euró).

Még ennél is nagyobb a drágulás a távolabbi célpontokra, szinte mindenhova lényegesen többe kerül egy jegy, mint pár hónappal korábban. Míg júniusban csak egy célállomás volt, amelyet 1000 euró fölötti áron kínáltak a légitársaságok, most ez a szám négyre növekedett (Honolulu, Sydney, Melbourne, Cancún). Azért még így is van néhány olyan város, ahova érdemes elrepülni a nyári hónapokban is, ilyen Bangkok (532 euró), Kuala Lumpur (566 euró), Szingapúr (594 euró). Látható, hogy az amerikai nagyvárosokba is sokkal többe kerül a jegy, mint amit a korábbi, rendkívüli akciók kínáltak, akkor 250–350 euró volt a jegyár, most a legolcsóbb 660 euró.

Augusztusban sem várható lényeges jegyárcsökkenés, így ha olcsón szeretne repülni, várnia kell a szeptemberben érkező kedvező(bb) akciós árakra.

*

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elfogadták a Lex Kiska törvényt

Čaputová üzent Lukasenkónak és helyretette Dankót

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

2,6 millió végrehajtás leállítva

Legfrissebb galériák
Olvasta már?