Žilina–Basel 1:1 (1:1)

Pozsony. Tegnap este játszották a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. felvonásának első mérkőzéseit (a visszavágókat egy hét múlva bonyolítják le). A zsolnai csapat a svájci FC Basel gárdáját fogadta, a Zalaegerszeg–NK Zagreb összecsapás (az Üllői úti FTC-stadionban volt) lapzárta után kezdődött.

Pozsony. Tegnap este játszották a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. felvonásának első mérkőzéseit (a visszavágókat egy hét múlva bonyolítják le). A zsolnai csapat a svájci FC Basel gárdáját fogadta, a Zalaegerszeg–NK Zagreb összecsapás (az Üllői úti FTC-stadionban volt) lapzárta után kezdődött. A zalaegerszegi sportcsarnok melletti téren óriáskivetítőt állítottak fel, így azok a szurkolók is társaságban figyelhették a ZTE–NK Zagreb labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőt, akik nem tudták elkísérni kedvenceiket a fővárosba.

Zsolnán telt ház, közel 7000 néző volt kíváncsi a svájci FC Basel csapatára. Az első félidőben nagy fölényben futballoztak a házigazdák, ám csak a 30. percben szereztek vezetést. Ezt megelőzően Trhančík bombáját védte nagy bravúrral a vendégkapus. Hat perccel a szünet előtt váratlanul egyenlítettek a körülményesen futballozó bázeliek: Rossi gyengécske lövését Klago a saját kapujába továbbította. Öngól! Fordulás után nem tudott kibontakozni a szlovák bajnok, lassan, sok hibával szövögette akcióit. A 47. percben Mintál megtorpant az ötös sarkánál, a nagy lendülettel érkező Barberis látványos becsúszással szerelt. A hajrában kétségbeesetten támadott a Žilina, de helyeztet nem tudott kidolgozni. A svájciak láthatóan elégedettek voltak az 1:1-es eredménnyel.

Góllövők: Barčík (30.), illetve Klago (39. – öngól). A BL-selejtezőt a francia Duhamel vezette. MŠK ŽILINA: M. Čech–Trhančík, B. Labant, Klago, Zabavník–Kosmeľ (59. Bažík), Sninský, T. Ďurica, Barčík–M. Mintál–Mir. Nemec (59. Varadín); FC BASEL: Zuberbühler–Barberis, Quennoz, Zwyssig, Duruz–Esposito, Cantaluppi, Ergics, Chipperfield– Tum, Rossi (64. H. Yakin).

u Prágában a nagy esélyes Sparta, 10 000 néző előtt 3:0 arányban fektette két vállra a szerény képességű grúz Torpedo Kutaiszi együttesét (góllövők: Baranek – 7. és 20.; Pospíšil – 75.); Skonto Riga–Levszki Szófia 0:0. A többi meccs (Dinamo Kijev–Pjunik Jereván, Maccabbi Haifa–Belsina Bobrujszk, Lilleström– Zseljeznyicsar Szarajevó, Hammar- by–Partizan Beograd, Szerif Tiraszpol–Grazer AK, FC Bruges–Dinamo Bucuresti, Vardar Szkopje–Legia Warszawa, Bröndby Koppenhága–Dinamo Tirana, Maribor–APOEL Nicosia, Boavista Porto–Hibernians.

u Az utolsó pillanatban vált biztossá, hogy megrendezik szerdán este Nicosiában az izraeli Maccabi Haifa és a fehérorosz Belscsina Bobrujszk találkozóját. Az UEFA korábban az Izraelben kialakult feszült politikai helyzetre való tekintettel kérte, hogy az összecsapást Cipruson játsszák le, az ország biztonsági szolgálata azonban megtiltotta, hogy a haifai csapat elutazzon a mérkőzésre. A házigazdák szerdán kijelentették: garantálják a meccs problémamentes lebonyolítását, így mégis sor kerülhetett a párharc első felvonására. A találkozónak otthont adó GSP stadion köré már reggel rendőrkordont vontak, a szurkolóknak számos ellenőrzőponton kellett áthaladniuk, 600 rendfenntartó volt szolgálatban. A szervezők szerint mindössze 400 izraeli drukker érkezett Nicosiába, a sportág helyi szerelmesei nem látogattak ki a mérkőzésre. (t-zsi, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?