Vůjtek győzelmet kér a születésnapjára

<p>A szlovák jégkorong-válogatott három ponttal szeretné meglepni Vladimír Vůjtek szövetségi kapitányt mai 67. születésnapja alkalmából.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Bár a Svédország elleni, lapzárta után véget ért mérkőzés után nem sok idejük van a pihenésre Šatanéknak, a papírforma szerint így is venniük kéne az Olaszország jelentette akadályt. Eddig 15-ször találkozott egymással a két csapat, a mérleg szlovák szemszögből 11 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség.

Az olaszok újoncként szerepelnek a minszki világbajnokságon, és legnagyobb gondjuk a góllövéssel van: az eddigi öt mérkőzésükön mindössze négyszer találtak be az ellenfelek hálójába. Keretükben több honosított kanadai és amerikai hokis van, összesen tizenegyüknek van kettős állampolgársága. Egyik legjobbjuk a csehszlovák válogatott Miroslav Ihnačák fia, Brian, aki Torontóban született, de korábban az U18-as szlovák válogatottban is szerepelt.

A két gárda utoljára a 2000- es szentpétervári vb-n találkozott, a szlovákok 6:2-re győztek. Az akkori keretből Miroslav Šatan tagja most is a válogatottnak. A mai összecsapáson (19.45) több csapattársa szereplése is kétséges: Hrivík, Marcinko, Haščák és Švarný is hőemelkedéssel küszködik.

A szlovákok motivációjával nem lehet gond: Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány ma ünnepli 67. születésnapját, a rendes játékidőben aratott győzelem ráadásul azt jelentené, hogy függetlenül a hátralevő mérkőzések eredményétől a szlovák csapat már semmiképp sem eshet ki az elitből. „Ha a negyeddöntőbe akarunk jutni, akkor már nem szabad botlanunk. Ha megismételjük a norvégok elleni teljesítményünket, és sokat fogunk korcsolyázni, jobb eredményeket is elérhetünk” – jelentette ki Ladislav Nagy, a Vůjtek-csapat egyik legjobbja. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?