Világbajnokok hajtottak Dunatőkésen

Három ország negyven fogata indult a 3. Mikulás-napi kupa nemzetközi fedeles fogathajtó viadalon.Dunatőkés.

Három ország negyven fogata indult a 3. Mikulás-napi kupa nemzetközi fedeles fogathajtó viadalon.

Dunatőkés. Világbajnokok is voltak a mezőnyben: a borotai Kecskeméti László (csapat, kettes és négyes fogat), a mosonmagyaróvári Németh Krisztián (fiatal lovak egyes fogata) és az újhartyáni Hölle Martin (póni négyes fogat).

„Nagy nevek tűntek fel a rajtlistán, tényleg Magyarország minden szegletéből érkeztek versenyzők. S mivel a magyar fogathajtás magasan jegyzett, ennek megfelelően a színvonal is felszökött. Nagyon sikeres volt a hajtás, a résztvevők szeretnének máskor is visszajönni. Mivel nagy az érdeklődés, februárban már kétnaposra tervezzük viadalunkat, szombaton fedeles díjhajtás, vasárnap kombinált verseny vár a mezőnyre – tájékozatott Czajlik Zsuzsanna versenyszervező. – Sok látványos hajtást láttunk a kijelölt pályán. Nálunk próbálta ki először nagyfogattal a versenyzést Hölle Martin, aki Manót és Sultant hajtva megnyerte a kettesek viadalát, s közben hihetetlen idővel pályacsúcsot ért el. Megemlíteném még a cseh Marketa Sedlinskát, aki két egyes fogattal is indult: Aneskával második, Gabrával negyedik lett. Kivételes tehetségű hajtó. Édesapám, Czajlik Jenő végül nem állt rajthoz, de rancsunk színeiben versenyzett Nagy Marcell, aki a Fecske és Furulya vontatta kettes fogattal tizedik lett, ami számunkra nagyon jó eredmény.”

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?