Nehéz feladat előtt a Fradi

Fradi.DVTK

A Ferencváros kétgólos hátrányból vág neki a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező harmadikfordulós visszavágójának. A dán Midtjylland hazaipályán 2:0-ra nyert,így extra teljesítmény kell a zöld-fehérektől.

Hét éve, az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában még nehezebb helyzetben voltak a zöld-fehérek a második felvonás előtt, ugyanis akkor idegenben kellett volna ledolgozniuk a kétgólos hátrányukat a dán riválissal szemben. Akkor egy újabb kétgólos vereség következett, most viszont saját közönségük támogatását élvezve jobb eredményt remélnek a Ferencváros játékosai, akik közül Dibusz Dénes és Botka Endre volt részese annak a rossz emlékű párharcnak is.

Az első találkozón a magyar bajnok az első félidőben akár még előnybe is kerülhetett volna, de nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőségeket és végül ő kapott gólt. Sőt, a hosszabbításban Dibusz egy büntetőt is hárított, így akár nagyobb is lehetett volna a különbség. A szünet után hiába cserélt gyorsan hármat is a Fradi, a játék képe nem javult, sőt rosszabb lett és Pascal Jansen csapata örülhetett, hogy csak egy újabb dán gól született. Hétvégén a Diósgyőr ellen több játékosát is pihentette a szakember, a zöld-fehérek pedig így is győztek 2:0-ra, ami biztató lehet. Az viszont nehézséget jelenthet a győzelmi kényszerben, hogy a támadósorból Marquinhost eladta a klub, a gólkirály Varga Barnabás pedig még nem épült fel az Európa-bajnokságon elszenvedett arcsérüléséből.

Az elmúlt négy évben egyszer a BL-ben, kétszer az Európa-ligában főtáblás Midtjylland szintén 2:0-s győzelemmel hangolt a budapesti visszavágóra, így két-két sikerrel és döntetlennel áll a dán bajnokságban.

„Úgy gondolom, hogy jó ritmusban vagyunk, jól fel vagyunk készülve a holnapi mérkőzésre. A Midtjylland egy nagyon erős ellenfél, fizikálisan is kiemelkedőek, de a hosszú labdáik, a hosszú bedobásaik, a pontrúgásaik is magas szinten vannak, és a párharcokban is erősek. Ezekre oda kell figyelnünk, hiszen a beívelések után a lecsorgókra is jól érnek oda, így ki kell használnunk minden lehetőséget, amikor nálunk van a labda – kezdte a mérkőzést megelőző hétfői sajtótájékoztatót Kristoffer Zachariassen. – Persze a 2:0 nem egy kedvező eredmény, de tudjuk, hogy a szurkolóink végig mögöttünk lesznek és így képesek lehetünk arra, hogy 2-3 gólt szerezzünk és ne kapjunk egyet sem, ha elég fókuszáltak leszünk” – foglalta össze a siker receptjét a zöld-fehérek egyik közönségkedvence.

A kedden 20 órakor kezdődő visszavágót az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető az izraeli Orel Grinfeeld lesz, a VAR-szobában pedig honfitársa, Ziv Adler hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?