Véget ért Hašek szezonja

Detroit. Lágyéksérülése miatt az idei bajnokságban már nem léphet jégre a Detroit Red Wings kiváló kapusa, Dominik Hašek. A 39 éves cseh hálóőr egy évvel azután, hogy bejelentette visszavonulását, nyáron ismét kapuba állt, ám mindössze 14 mérkőzésen tudta segíteni csapatát.

Detroit. Lágyéksérülése miatt az idei bajnokságban már nem léphet jégre a Detroit Red Wings kiváló kapusa, Dominik Hašek. A 39 éves cseh hálóőr egy évvel azután, hogy bejelentette visszavonulását, nyáron ismét kapuba állt, ám mindössze 14 mérkőzésen tudta segíteni csapatát. „Sajnos a lágyékon nem volt elég erős, de ha felépülök, akkor szeretnék még védeni. Jövőre visszatérek” – erősítette meg Hašek, jelezve, nem foglalkozik visszavonulásával. Hašek 9 éves buffalói pályafutása során hat alkalommal nyerte le a legjobb kapusnak járó Vezina Trophyt. 1998-ban olimpiai bajnok lett Naganóban, majd a Red Wingshez szerződve 2001-2002-ben részese volt a Stanley Kupa-sikernek is.

A Pittsburgh otthonában sorozatban 11. mérkőzésén kapott ki, s ezzel beállította az NHL-rekordot. Korábban négy együttes, a Washington (1975-ben), az Ottawa (1993), az Atlanta (2000) és a Boston (1924-1925) „büszkélkedhetett” ugyanilyen mutatóval. A Pingvinek emellett megszakítás nélkül 12. ízben hagyták el vesztesen a pályát, ami negatív klubcsúcsot jelent. A Pittsburgh hazai pályán december 29-én a Chicago, míg idegenben január 12-én a Philadelphia ellen nyert utoljára.

A szlovákok közül Marián Hossa volt a legeredményesebb a legutóbbi játéknapon, az Ottawa színeiben remeklő csatár két gólt ütött a St. Louisnak. Rajta kívül Handzuš (Philadelphia) talált a hálóba, Šatan, Gáborík, Surový és Petrovický pedig gólpasszal segítette csapatát.

Eredmények: BUFFALO–SAN JOSE 2:1 (1:1, 0:0, 1:0), gólütők: Briere (Šatan), Briere, ill. Ricci; PHILADELPHIA–NEW JERSEY 4:1 (1:0, 1:0, 2:1), g.: Gagne, Markov, Handzuš, Recchi, ill. Niedermayer; TAMPA BAY–TORONTO 4:4 (0:0, 2:2, 2:2 – 0:0), g.: St. Louis, Lecavalier 2, Richards, ill. Sundin, Reichel, Nolan, Roberts; OTTAWA–ST. LOUIS 3:1 (3:0, 0:0, 0:1), g.: Alfredsson, Hossa 2, ill. Danton; PITTSBURGH–BOSTON 3:6 (2:2, 1:2, 0:2), g.: Malone 2 (Surový), Bradley, ill. Samsonov, Lapointe, Knuble, McGillis, Rolston, Thornton; FLORIDA–MONTREAL 2:1 (0:1, 2:0, 0:0), g.: Kozlov 2, ill. Markov; MINNESOTA– LOS ANGELES 1:3 (0:0, 1:1, 0:2), g.: Brunette (Gáborík), ill. Belanger, Klatt, Laperriere; CALGARY–ATLANTA 5:2 (1:2, 1:0, 3:0), g.: McAmmond 2, Lombardi, Iginla 2, ill. Kovalcsuk 2 (Petrovický); COLORADO–NEW YORK ISLANDERS 1:1 (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0), g.: Kariya, ill. Czerkawski. (origo, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?