Vásári hangulatban kaptak ki a párkányiak

Párkány |

<p>A nyugat-szlovákiai III. liga 11. fordulójának vásári hangulatban zajló szombati összecsapásán a sereghajtó Duna-partiak újabb vereséggel szomorították el legkitartóbb drukkereiket.</p>

Az első próbálkozás Halák nevéhez fűződik, a galántai futballista távoli lövése azonban célt tévesztett. Nem sokkal később Méry futott el a bal szélen, erős beadását Németh szögletre ütötte. Halák harmincöt méterről leadott lövésénél újra a vendéglátók kapusa játszotta a prímet. A8. percben a párkányiak játékosedzője, Tácsik Šálkával nézett farkasszemet, lövését azonban a mátyusföldiek hálóőre hatástalanította.

Tíz perc elteltével észlelte a játékvezető, hogy a vendégek hálóőre, Šálka a hazaiakhoz hasonló sárga színű mezt visel, ezért megszakította a meccset és mezcserét rendelt el. A 15. percben Molnár mellé durrantott. A 20. percben Molnár egyéni akciójának Obložinský állta útját, majd Tácsik fejesét ujjheggyel tornázta a léc fölé a vendégkapus. Bár a vendégek többet támadtak, a hazaiak próbálkozásai jóval veszélyesebbek voltak.

A 24. percben Prístavok és Šálka kis híján gólhoz segítette a párkányiakat. Két perccel később Gavroň nagy erejű szabadrúgását a vendégek kapusa hatástalanította. A28. percben a játékvezető kiállította a galántaiak csapatkapitányát, Obložinskýt, aki egy kemény összecsapás közben arcon ütötte a hazaiak védőjét. Paradox módon az ominózus eset a vendégeket segítette.

Negyed órával az első játékrész befejezése előtt egy begyakorolt szabadrúgásnál Méry fejjel vezetéshez juttatta csapatát. Három perccel később Gyepes három hazai védőt is kicselezve növelte a vendégek előnyét. A szünetben a vendéglátók edzője előbbre tolta a veterán Gavroňt, aki hosszú indításokkal igyekezett helyzetbe hozni társait. Az 51. percben Vavrík távoli szabadrúgása a kapu mellé szállt, majd Tácsik elfutása után Molnárügyetlenkedett elegygóllal kecsegtető helyzetet. Pár másodperccel később egy kemény belemenés után hordágyon vitték le a pályáról a galántai Gerčákot, aki cserére szorult.

A hazaiak rengeteget futottak, ütköztek, a vendégek pedig tudatosan húzták az időt. Az 55. percben Tácsik mesteri beadását Molnár a tehetetlen Šálka mellett a kapuba fejelte. Három perccel később Saláta feje búbjáról alig szállt fölé a labda. Fél órával a befejezés előtt Baka Molnárt szöktette, de Šálka ezúttal is figyelmes volt. Majd Szívó beadásszerű lövését is mentette a kapus. A galántaiak ekkor nagy hibaszázalékkal futballoztak, csupán a védekezésre összpontosítottak. Az eredmény megőrzése érdekében kiürítették a hazaiak térfelét. Ekkor edzőjük többször is cigaretta után kutatott a zsebében.

A végjátékban a hálóőrök kerültek a figyelem fókuszába. Előbb a 87. percben Šálka rossz ütemben mozdult ki kapujából, ami kis híján megbosszulta magát. Ezt követően a hazai Németh előrerohant csapattársait támogatni. Az eredmény már nem változott. A közönség két ellentétes félidőt látott: az elsőben a vendégek voltak a jobbak, a másodikban a hazaiak játszottak fölényben. Végül is a szerencsésebb, a helyzeteiket jobban kihasználó mátyusföldiek három ponttal távoztak Párkányból.

ŠTÚROVO-GALANTA 1:2 (0:2), g.: Tácsik (55.), ill. Méry (30.), Gyepes (33.). Sárga lap: Németh, Vavrík, Tácsik, ill.: Mačica, Méry. Piros lap: Obložinský.
Játékvezető Peťovský, 250 néző. Sárga lap: Németh, Vavrík, Tácsik, ill.: Mačica, Méry, Špánik.
ŠTÚROVO: Németh-Vavrík (68. Dajcs), Urbán, Saláta, Baka, Gavroň, Szívó, Pasztorok (80. Babindai), Tácsik, Varga Tamás (46. Hevesi), Molnár.
GALANTA: Šálka-Gyepes, Prístavok, Mačica, Méry, Obložinský, Halák, Gőgh, Špánik (64. Harsányi), Gerčák (55. Eliáš), Varga László. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?