Újra bajnoki formában Bartošék

A címvédő kassaiak kedden 5:1-re verték az egy ponttal még továbbra is listavezető nyitraiakat – a jégkorong Tipsport Liga alapszaka-szának második felébe lépve első látásra úgy tűnhet, semmi változás sincs a múlt idényhez képest.A hivatalosan 28 fordulón túl levő bajnokság két hónapja még merőben m

A címvédő kassaiak kedden 5:1-re verték az egy ponttal még továbbra is listavezető nyitraiakat – a jégkorong Tipsport Liga alapszaka-szának második felébe lépve első látásra úgy tűnhet, semmi változás sincs a múlt idényhez képest.

A hivatalosan 28 fordulón túl levő bajnokság két hónapja még merőben más képet mutatott: a kassaiak az első tíz meccsen csak 11 pontot kapartak össze a 30-ból, és a 9., osztályozós helyen álltak a tabellán. Azt ugyan már a szezon előtt hangsúlyozták a keletiek, hogy kezdetben a Bajnokok Ligája-szereplés lesz előtérben, de ekkora bukdácsolásra nem számítottak. Következett is a nagytakarítás, Peter Oremus vezetőedző mellett két rutinos hokistól, Štrbáktól és Somíktól is elbúcsúztak. („A 7-es és az 52-es játékosokkal befejeztük az együttműködést” – jelentette be a klubelnök nem túl diplomatikusan az öltözőben.)

Érkezett az egyesületet jól ismerő Rostislav Čada, aki 2010-ben és 2011-ben bajnoki címet nyert a csapattal, és egy csapásra beindult a gépezet. A 42 éves Peter Bartoš vezényletével – aki ki tudja, hányadik virágzását éli, és 267 góljával már a negyedik az extraliga örökrangsorában – a kassaiak szépen lassan visszakúsztak az élbolyba, s kilencmeccses győzelmi sorozatuk azt vetíti előre, rövidesen a megszokott első helyről tekintenek le a mezőnyre.

Az éllovasságot idén meglepően sokan kipróbálhatták már, kezdetben a tapasztalt Róbert Petrovický vezérelte trencséniek álltak az élre, majd zólyomi váltás következett, a megállíthatatlan Brabenec– Semorad–Puliš-triónak köszönhetően, akik együttesen 92 kanadai pontnál járnak most. Az utóbbi hetekben pedig a nyitraiakkal kezdődött a táblázat.

Némi meglepetésre csak az előző idény döntőse, a magasra törő besztercebányai csapat maradt ki a sorból, de „fegyverkezését” figyelve (a Kazahsztánból nemrég visszatérő pontkirály, Roman Tománek után a góllistát sokáig vezető poprádi Lukáš Hvilát is leigazolták) erre is rövidesen sor kerülhet.

A Tipsport Liga tabellájára egyébként is jellemző a nagy izgés-mozgás, kicsik a csapatok közit különbségek, egyedül a szakolcaiak kezdtek el leszakadni a masszív és igen népes középmezőnytől.

Amiben azonban ők sem maradnak le a többi csapattól, az a marketing. Egymást érik a kluboknál a bajnokság főmenedzsere, Richard Lintner által meghirdetett PR-javító akciók: jótékonysági naptárfotózástól süteménysütésen át a plüssállatdobálásig sok minden volt a jégcsarnokokban. (Részünkről a szakolcai klub kabalaválasztása vitte el a pálmát, elég szürreális elképzelni, ahogy valaki a Trdélko névre keresztelt kürtőskalácsjelmezben korcsolyázik a jégen két harmad között.)

Januárban új formátumú All Star-meccs következik, szerveződik az első szlovákiai Winter Classic – a remények szerint ezzel is hozzájárulva az extraliga nézőszámának emeléséhez, amely egyelőre nem nagyon akar elmozdulni az 1600-as átlagtól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?