Újra a futballtérképen a bajcsiak

ÁBEL GÁBORBajcs. Az alig ezerkétszáz lakosú település Érsekújvártól nyolc kilométerre délre, a Zsitva bal partján fekszik, ám közigazgatásilag a Komáromi járáshoz tartozik. Megközelítőleg négy évtizeddel ezelőtt az ottani labdarúgók a mostani IV. ligának megfelelő I. A osztályban rúgták a labdát.

ÁBEL GÁBOR

Bajcs. Az alig ezerkétszáz lakosú település Érsekújvártól nyolc kilométerre délre, a Zsitva bal partján fekszik, ám közigazgatásilag a Komáromi járáshoz tartozik. Megközelítőleg négy évtizeddel ezelőtt az ottani labdarúgók a mostani IV. ligának megfelelő I. A osztályban rúgták a labdát. Tizennégy éve nem játszanak bajnoki meccseket a községben. Ezalatt a hajdanán pazar sportlétesítmény területéről szinte minden mozdíthatót elvittek, a pálya kerítés és korlát nélkül maradt, sőt a lelátót is alaposan megrongálták. A csődbe ment helyi állami gazdaság tulajdonában lévő öltözőépületre pedig rátette a kezét a bank, így a sportegylet mozgástere egyenlő lett a nullával.

Kiszucsan Attila elkötelezett lokálpatrióta. Az aktív játék befejezése után immár húsz éve sürög-forog vezetőként a bajcsi sportéletben. Két évvel ezelőtt az elnöki tisztséget is elvállalta a csapat nélküli klubban, ám egészségi okok miatt a közelmúltban lemondott posztjáról. A sportnak azonban nem fordított hátat. „Focistáink ugyan lehúztak két idényt az ógyallaiak fakócsapataként a komáromi területi bajnokság I. osztályában, a hétvégi bajnokikra azonban a tőlünk hat kilométernyire lévő városkában került sor. Szurkolóink sem tanúsítottak különösebb érdeklődést sajátjaik ilyenfajta szereplése iránt, így két éve befejeztük az ógyallai vendégjátékunkat” – tájékoztatott Kiszucsan Attila.

A községi önkormányzat közben felújította az államtól visszavásárolt öltözőépületet, s a focira kiéhezett sportrajongók merész terveket kezdtek szövögetni. „A közelmúltban kizárólag a rendszeresen megrendezett falunapokon és a búcsúk alkalmával focizgattak egymás között fiatalok és idősebbek. A hatvantagú klub tagsága, élén az új elnökkel, Juraj Slávikkal tavasszal eldöntötte, hogy a lehetőségekhez mérten újravarázsolja a pályát és annak környékét. Kicsinosították az öltözőket, rendbe hozták a kispadokat, szebbé tették a környezetet. Mindez ahhoz vezetett, hogy megnőtt az önbizalmuk, és beneveztek a komáromi területi bajnokság II. osztályába. „Történjen már végre valami a faluban, ne csak a három kocsmában találkozhassunk” – jegyezte meg találóan egy helyi törzsszurkoló.

„Tizenötös keretünk van, Lábady Péter edző vezényletével hetente háromszor gyakorolunk. Játékosaink helybeliek, akadnak tizennyolc, de negyven éves focisták is. Támogatókat is találtunk, valóságos futball-láz uralkodik a községben. Célkitűzéseink igencsak szerények, de mindenesetre nem szeretnénk a táblázat alján kullogni. Az idénynyitó mérkőzésen a dunaradványiakat fogadjuk” – jegyezte meg Kiszucsan Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?