Új utakon a nyárasdiak

Nyárasd |

<div>A téli holt idény elején nagy horderejű változásokra került sor a nyugat-szlovákiai régióbajnokságban a tabella 10. helyén telelő nyárasdiaknál. Mi történt? Ennek jártunk utána.</div><div>&nbsp;</div>

Tavaly decemberben lemondott a klubelnök Veszelovszky Lajos által irányított vezetőség, távozott a felnőttcsapat edzője, Lépes György, odébbálltak a csapat vendégjátékosai. A focikulisszák mögött sokan már a vészharangot kongatták. „Csak megerősíteni tudom a futballklub elnökének és a teljes vezetésnek a lemondását, Lépes György, valamint több labdarúgónk távozását. Azokat a híreszteléseket, melyek a bajnokságból való kilépésről szólnak, viszont cáfolom”– ecsetelte a csallóközieknél zajló történéseket Dórák Zsolt, a nyárasdi sportegyesület elnöke. – Egyébként meglepetésként hatott Veszelovszky Lajos döntése, ugyanis az előzetes egyeztetések alapján a bajnokság végéig minden a régi kerékvágásban haladt volna. Nincs bennünk tüske. Köszönettel tartozunk Veszelovszkynak és társainak, akik hét éven át irányították, támogatták a helyi futballklubot. Van mivel büszkélkednünk, ugyanis az említett időszakban két-két bajnoki címet gyűjtöttek be a felnőttek és az ifik. Ez a fejezet, mely klubunk történetében a legsikeresebb volt, azonban lezárult.” A felnőttek csapata tavasszal is a régióbajnokságban csatázik a pontokért. „Új edző, nevezetesen egykori meghatározó egyéniségünk, Egri Iván irányításával, átalakított, zömmel hazai nevelésű futballistákat felvonultató játékoskerettel – folytatta Dórák. – A jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez a vállalkozásoknak, az önkormányzatok sem tudnak szűkös költségvetésükből sok pénzt áldozni a sportra. Mi sem dúskálunk az anyagiakban, ezért a folytatásban már nem engedhetjük meg magunknak, hogy neves futballistákat igazoljunk, fizessünk. Addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Most gőzerővel azon dolgozunk, hogy a futballklubnál akcióképes vezetőséget hozzunk létre, együtteseinket pedig jól felkészítsük a tavaszi folytatásra. Minden szinten célunk a tisztes helytállás.” Az átmeneti időszakban az önkormányzat mellett működő sportbizottság irányítja a helybeli focitörténéseket. Egri Iván védencei január 14-én kezdték el a téli felkészülést. „Tizenhét fős keretünk hetven százalékát a saját nevelésű futballisták alkotják. Egri Attila, Frühwald Gábor és társaik, akik néhány évvel ezelőtt a IV. ligába került nyárasdi ificsapat gerincét alkották, most újabb bizonyítási lehetőséget kapnak. Az őszi keretből Medgyes József, Habenicht János, Mandák Imre és Vlado Milan továbbra is nálunk marad, még két–három idegen futballistával szeretnénk feltölteni a keretet. Az utóbbi időszakban a nézőszám is megcsappant nálunk, szurkolóink közül sokan azt hajtogatták: idegenek játszanak a csapatban. Ezentúl a mieinket buzdíthatják a bajnoki összecsapásokon. Nem építünk légvárakat. A realitások talaján mozgunk, ezért a jövőben csak olyan célokat tűzünk ki, melyek a meglévő pénzforrásokból teljesíthetők. Új alapokra helyeztük a nyárasdi focit. Nyárig kiderül, mire leszünk képesek, milyen ambícióink lehetnek” – vázolta fel a jövőképet a tisztségviselő. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?